Слаб ток удря Ford Focus

Усъвършенстваният Ford Focus, включващ икономично електрифицирано задвижване EcoBoost Hybrid, вече може да се поръчва от европейските клиенти (тест на новия Focus виж ТУК).

48-волтова мека хибридна технология позволява на новия Focus 1.0 EcoBoost Hybrid да достави мощност от 155 к.с. наред с 93 г/км CO2 емисии, което е 17% по-добър резултат, в сравнение с досегашната еквивалентна комбинация от 150 к.с на 1,5-литровия бензинов двигател EcoBoost с 6-степенна ръчна трансмисия (NEDC).

В допълнение към хибридната опция за задвижване, усъвършенстваният Focus предлага на водача и надградено, премиум изживяване чрез новия, 12,3-инчов LCD екран на инструменталното табло, подобрената свързаност и контрол от страна на собственика на автомобила, осигурени от стандартен FordPass Connect модем в автомобила, както и иновативната Система за известяване за опасност (Local Hazard Information), която ще е налична по-късно тази година.

Новата модификация Focus Connected предлага стандартна спецификация за нуждите на бизнес собственици и частни лица, включваща подложка за безжично зареждане и навигация за гласово активираната системата за свързване SYNC 3 с 8-инчов сензорен екран.

Focus продължава да се предлага още в стилната модификация Titanium, SUV-вдъхновената кросоувър версия Active, спортната ST-Line и луксозната Vignale. Може да бъде конфигуриран като купе с пет врати, комби и седан с четири врати за избрани пазари. EcoBoost хибридни двигатели се предлагат за цялата гама.

С предлагането на мека хибридна технология за повишаване на ефективността и икономичността, Focus се присъединява към леките автомобили на Ford, Puma, Kuga и Fiesta, както и лекотоварните Transit и Transit Custom. Ford поема ангажимента да предложи електрифицирана версия на всеки свой модел, предлаган на пазара в Европа, както и до края на 2021 г. да увеличи електрифицираната си гама на стария континент до 18 модела, включително мек хибрид, пълен хибрид, плъгин хибрид и изцяло електрически автомобили.

Снимки: Ford

(Visited 1 361 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *