Скандално! Mustang Mach-E е електрически SUV

За първи път от 55 години насам Ford разширява семейството на Mustang (тестове на класика виж ТУК и ТУК), вкарвайки известната емблема в ерата на електричеството. Mustang Mach-E e изцяло нов, изцяло електрически всъдеход, роден от същите идеали за свободен дух, вдъхновили най-продаваното спортно купе в света.

„По време на първото по рода си автошоу в Детройт Хенри Форд каза, че работи върху нещо, което би ударило като светкавица“, казва Бил Форд, изпълнителен председател на Ford Motor Company. „Това беше Model-T. Днес Ford Motor Company с гордост разкрива автомобил, който отново ще удари като светкавица. Изцяло новият, изцяло електрически, Mustang Mach-E. Бърз е. Забавен е. Носи свобода. За ново поколение собственици на Mustang. “

Ford вдъхна живот на Mustang Mach-E, чрез процес на развитие, концентриран изцяло върху нуждите и желанията на клиентите. Резултатът е елегантен, красив SUV, който осигурява енергично управление и емоционално шофиране, с най-модерната технология за свързаност с превозното средство, която е творение на изкуството и прави Mustang Mach-E още по-добър във времето.

Когато пристигне в края на 2020 г., Mustang Mach-E ще се предлага, както със стандартни опции за батерии, така и с удължен пробег със задвижване на задните колела или задвижване на всички колела, от мотор с постоянен магнит. Оборудван с батерия с удължен пробег и задвижване на задните колела, Mustang Mach-E има насочен чисто електрически обхват на шофиране до 600 км според WLTP. В конфигурацията на удължен пробег и задвижване на всички колела Mustang Mach-E се прицелва към 337 к.с. (248 кВт) и 565 Нм въртящ момент. Ford също ще предложи и специална Performance версия. Mustang Mach-E GT насочва ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, както и приблизително 465 к.с. и 830 Нм въртящ момент.

Тези усъвършенствани батерии разполагат с 288 литиево-йонни клетки за спецификацията на стандартен обхват и 376 литиево-йонни клетки за спецификацията с разширен обхват. Проектиран да помогне за увеличаване на пространството в интериора и да допринесе за оптимизирана динамика на шофиране с нисък център на тежестта, акумулаторът е разположен на пода между двете оси на автомобила – и е тестван при температура до минус 40 градуса по Целзий. Батериите са закрепени във водоустойчив корпус, заобиколен от абсорбираща защита, за предотвратяване на сривове. Батерията използва усъвършенствана система за отопление и охлаждане с активна течност за регулиране на температурите за оптимизиране на работата в екстремни условия и за подобряване на времето за зареждане.

Тъй като собствениците на електрически превозни средства правят 80 на сто от зареждането си у дома, Ford предлага решение за зареждане с Ford Wallbox, осигуряващо до пет пъти по-голяма мощност на зареждане от стандартна домашна електрическа мрежа – което означава, че клиентите могат да добавят прогнозен среден обхват от 62 км за един час зареждане, при конфигурация на задвижване на задни колела и разширен пробег. Кабелът за домашно зареждане, включен в превозното средство, може да добави прогнозен среден обхват от 14 км за един час зареждане.

„Mustang Mach-E е едно от най-вълнуващите превозни средства, които Ford е въвеждал някога“, заяви Стюарт Роули, президент на Ford Европа. „Този специално създаден електрически автомобил е уникален, но все пак е безпогрешно разпознаваем като Mustang и идва в най-подходящото време за клиентите в Европа.“

Mustang Mach-E предлага три уникални режима на шофиране – Шепот (Whisper), Ангажиран (Engage) и Необуздан (Unbridled) – всеки предлага фино настроена динамика на шофиране, в комплект с отлично сетивно изживяване. Характеристиките включват индивидуално проектирана отзивчивост на автомобила, като по-спортно управление на волана, амбиентно осветление, звуци, настроени за автентично изцяло електрическо изживяване, и динамични групи анимации, които са обвързани с поведението на шофиране.

Когато автомобилът се стартира, нова система задвижване на всички колела Mach-E 4 прилага въртящ момент независимо от предния и задния мост, за да осигури впечатляващо ускорение и подобрено управление при задвижване на задните колела. Ford настрои тази система, за да осигури отлично сцепление на пътя, стриктно тествайки автомобила в мокър и заснежен терен, за да помогне за контролиране при хлъзгави условия.

С Mustang Mach-E дебютира и системата от следващо поколение SYNC, за комуникация и развлечение. Тя е с елегантен и модерен интерфейс, който използва автоматично обучение за бързо научаване на предпочитанията на водачите и става още по-добра с течение на времето, благодарение на усъвършенстваните свръх-актуализации. 15,5-инчовият екран на SYNC от следващото поколение и изчистеният интерфейс, отхвърлят сложните менюта, улеснявайки достъпа до функции с контроли на докосване, които ще бъдат от полза за всеки собственик на смартфон.

С участието на свързаност, разработена на принципа на „облак“ и разговорно разпознаване на глас, следващото поколение SYNC система носи два пъти изчислителната мощност на SYNC 3, за да помогне за по-бърза и лесна навигация, пускане на музика и свързване на смартфона към автомобила.

Системата също така въвежда безжична съвместимост с приложенията на Apple CarPlay, Android Auto и AppLink от смартфони и мобилни устройства.

Използвайки новата изцяло електрическа архитектура на Ford, която поставя батериите в пода на автомобила, инженерите и дизайнерите на Ford успяха да създадат превозно средство, което освен, че е Mustang, също така е и с увеличено пространството за пет пасажера и багаж, което е в природата на SUV автомобилите.

Mustang Mach-E е разпознаваем веднага, че е член на семейство Mustang, благодарение на емблематични елементи, като дългия си, мощен преден капак, дизайна на капака на  багажника, агресивни фарове и запазената марка в дизайна на задните светлини, които са трилъчови. Умният дизайн и инженеринг, доставят изненадващ простор на задната седалка и достатъчно място за товарен превоз.

Mustang Mach-E крие още една изненада под капака си: подвижен блок за съхранение в предния багажник. Осигурявайки 100 литра място за съхранение, предният багажник е достатъчно голям, за да съхранява удобно еквивалентите на преносим багаж. И тъй като е с функция за източване на дъното, това е удобно място за съхранение на мокро или кално спортно облекло, туристически ботуши или плажни уреди след приключение.

За да се възползват наистина от допълнителното пространство, осигурено от електрификацията, дизайнерите на Ford работиха широко с клиентите, за да разберат как биха предпочели да използват интериора на своите превозни средства. Проектиран с пропорции в размер на SUV за удобно настаняване на петима възрастни, Mustang Mach-E оставя много място за приятели, деца и багаж.

В допълнение към външния преден багажник, задният багажник предлага 402 литра пространство. С сгънати задните седалки Mustang Mach-E може да се похвали с 1420 литра пространство – повече от достатъчно място за багаж, къмпинг съоръжения или каквото и да е друго, което може да искате да превозите.

Снимки: Ford

(Visited 1 108 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *