Преведоха на български „лошата“ биография на Енцо Ферари

Може би единствената невъзхваляваща биография на Енцо Ферари, озаглавена „Ферари – мъжът, автомобилите, състезанията, машината”, бе преведена на български и вече е на пазара у нас.

Автор е американският журналист Брок Йейтс и не е спестил нито една от известните истини за Ферари, които до голяма степен не кореспондират с обожествяването му в други биографии. Книгата е на издателство Locus. Това е първата биография с автомобилна насоченост в поредицата на компанията, наречена „via sine fine”.

Биографията на легендарния Индженере бе представена на специално събитие с подкрепата на Шел България. Консултант на българското издание на книгата е Иван Тенчев, главен редактор на списание ClubS1 и дългогодишен телевизионен коментатор на състезанията от Формула 1. Той отбеляза на представянето, че книгата е интересна не само за почитателите на автомобилния спорт.

„На практика повествованието следва развитието на бизнеса и спорта, като централната фигура е Ферари. Интересни са и много други истории, някои дори граничат с жълтата клюка. Авторът на книгата освен това е американец и не може да бъде обвинен в особена любов към Енцо Ферари. На много места го критикува, но същевременно не може да отрече постигнатите огромни успехи”, обясни той.

Книгата е изобилства от любопитни истории за личния живот на Комендаторе, най-легендарните пилоти от историята на Формула 1 и много други подробни детайли като преговорите за сливане с Форд например – обект и на нашумелия филм „Пълно ускорение” („Форд срещу Ферари”), който върви по кината в момента.

Създаването на някои от най-легендарните модели на Ферари и работата на митичните конструктори заема подобаваща част от изданието с дебелина 646 страници.

Снимки: Club S1

(Visited 986 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *