Новото Grand Cherokee с 3 системи за 4х4

След четири новаторски поколения на Grand Cherokee (тест на последните виж ТУК и ТУК), безброй отличия в индустрията и близо 7 милиона продажби в световен мащаб, марката Jeep представя изцяло новия 7-местен Jeep Grand Cherokee L.

В България моделът ще бъде наличен в представителствата на „Витоша Ауто“ през втората половина на годината, за когато се предвижда и лансирането му за европейския пазар.

Три Jeep 4×4 системи и водещата в класа си система за контрол на сцеплението Selec-Terrain с пет режима на работа в зависимост от терена, продължават и усъвършенстват традицията на модела за легендарната способност за офроуд, включително по-голяма проходимост и способност за по-дълбоко газене във вода в сравнение с предишните поколения на модела. Дизайнът на новото Grand Cherokee, запазва автентичните си елементи в 7-ребрената решетка и отличителните си линии, които се съчетават с изцяло нов и изискан стил на пространството в купето. В модела е имплементирано и независимото предно и ексклузивното за Jeep въздушно окачване Quadra-Lift с електронно-адаптивни амортисьори, които предоставят водеща в класа способност и първокласна динамика при шофиране.

Премиум просторният интериор разполага със стандартни 10-инчови екрани на таблото, включително безрамков дигитален клъстер и аудио система със сензорен екран, изцяло ново LED осветление, седалки с масажни функции и климатични зони с възможност за персонализация. Моделът е оборудван с над 110 усъвършенствани системи и функции за безопасност и сигурност, технологии от ново поколение, включително нова система Uconnect, която включва Apple CarPlay и Android Auto, Head-up Display (HUD), дигитално огледало за обратно виждане, камера за наблюдение на задни седалки и ексклузивна премиум аудио система McIntosh с 19 високоговорителя.

„Когато се заехме да преосмислим концепцията на така обичания в продължение на близо 30 години Jeep Grand Cherokee, ние взехме под внимание наследството, което моделът оставя в развитието на SUV-сегмента и от водещо значение бяха превъзходствата, които този сегмента и от водещо значение бяха превъзходствата, които този автомобил има пред всички останали“, заяви Кристиан Мюние, глобален президент на Jeep Brand -FCA. „Това наследство насочи екипа на Jeep към това да създаде новият Jeep Grand Cherokee, който да надмине очакванията на клиентите и да предложи това, което никой друг в SUV-сегмента не може да направи: да предостави легендарна Jeep 4×4 офроуд способност, съчетана с превъзходно пътно поведение. Той е изграден изцяло върху нова концепция и е обвит в зашеметяващ нов дизайн, който пресъздава емблематичното Jeep наследство, като същевременно пространството в купето се увеличава, за да разположи комфортно 7 места и да отговори на нарастващите нужди на нашите Jeep клиенти, за които пространството и функционалността са водещи критерии. Grand Cherokee L наистина се откроява в своя сегмент и продължава да вдига летвата по отношение на възможностите, ефективността и лукса и в същото време завладява нови позиции и във функционалността и адаптивността“, допълни той.

Снимки: Jeep

(Visited 1 004 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *