Новият Maybach – лукс от друго измерение (ГАЛЕРИЯ)

This slideshow requires JavaScript.

Mercedes представи един от претендентите за най-луксозен автомобил на планетата – новият Maybach S-class. От появата му на пазара през 2015 г. досега около 60 000 автомобила са били доставени на клиенти. През 2019 г. е отчетен и най-голям брой продажби от модела – около 12 000. Новият Mercedes-Maybach S-class дава заявка да продължи тази успешна история. Автомобилът съчетава съвършенството и високотехнологичните решения на наскоро лансирания водещ модел на Mercedes-Benz с ексклузивността и традицията на Maybach.

Междуосието е с 18 см по-дълго в сравнение с дългия вариант на S-класата, а общата дължина на автомобила достига почти 5.5 м. Благодарение на това, както и на ексклузивните седалки и пакет „Шофьор“, задната част се превръща в удобно място за работа или за отмора. Интериорът се базира на изцяло новия интериорен дизайн на S-класата с 5 дигитални екрана, които осигуряват безупречна свързаност на пасажерите. Аудио системата 4D Burmester разчита на активно заглушаване на шумовете, за да осигури удивителна тишина и спокойствие. Освен традиционното подгряване и охлаждане на седалки, поставка за краката с функция за масаж има и подвижни масички, вип персоните отзад разполагат още с хладилник и комплект за шампанско, както и детайли от скъпо дърво.

На външен вид новият Mercedes-Maybach S-Class се отличава по оригиналната решетка на радиатора и бронята, удължените задни врати, ексклузивните джанти с размер от 19 до 21 цола, светещата емблема на задната стойка и др. Фаровете с три мощни диода използват 1,3 млн. микро огледала, за да отразяват и насочват светлината по най-прецизния възможен начин. А ексклузивният външен вид може да бъде надграден с два различни тона боя с разделителна линия. Те се полагат на ръка според най-високите критерии за качество.

Иновативна функция за Mercedes-Maybach S-class са електрически задвижваните задни врати. Това позволява широките пасажерски врати да бъдат удобно отворени и затворени със съвсем малко усилие, дори когато автомобилът е под наклон. Интегрирането на функцията за следене на мъртвата зона в инфотеймънт системата MBUX, създадена от българското звено на Visteon, осигурява високо ниво на удобство и допълнителна безопасност при излизане от автомобила. Задната врата също може да бъде отворена автоматично от мястото на водача или с интегриран бутон в ключа на автомобила.

При тежки челни сблъсъци, включената като стандартно оборудване фронтална въздушна възглавница за задните места може значително да намали натоварването върху главите и вратовете на пътниците.

Още по-добър комфорт и гъвкавост при шофиране, както и иновативни функции като повдигане на каросерията на автомобила при страничен удар, се осигуряват от активното окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, което се комбинира със стандартното AIRMATIC въздушно окачване. То е в състояние да контролира окачването и демпферирането на всяко колело по отделно. Заедно с функцията за сканиране на пътната повърхност за неравности и наклони, E-ACTIVE BODY CONTROL прави автомобила още по-комфортен и стабилен на пътя.

Благодарение на иновативната завиваща задна ос Mercedes-Maybach S-Class е лесно да се маневрира дори при натоварено движение в града. Ъгълът на завиване на задната ос е до 10 градуса, а диаметърът на завоя е намален с до два метра.

Двигателите на модела идват от портфолиото на Mercedes-Benz и са частично електрифицирани. Електрификацията е чрез вграден стартер-генератор от второ поколение (ISG). Той осигурява допълнителна мощност до 15 kW, подобрява ефективността при шофиране с постоянна скорост, прави усещането за потегляне/спиране още по-комфортно и прави задвижващата система по-ефективна. Завиждането на четирите колела е винаги стандартното оборудване. Интересното е, че максималната скорост е ограничена на 210 км/ч.

На българския пазар моделът се очаква през пролетта на 2021 г.

Снимки: Mercedes-Maybach

(Visited 1 240 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *