Новият Land Rover Defender с въздушно окачване (ВИДЕО)

Новият Land Rover Defender е стъпка по-близо до серийно производство, след като премина успешно през редица предизвикателни терени в Кения, като част от програмата за опазване на лъвовете в Африка.

Прототипът на Defender беше снабден с повдигнато въздушно окачване и беше дегизиран с уникален камофлаж, разработен специално за местната околност.

В резерват Борана, Кения, новият Defender спомогна за десетки операции за проследяване на лъвовете, като транспортира консумативи на територия от 14 000 хектара. Уникалната тестова програма даде възможност на екипа на агенция Тъск (фондация за запазване на дивия живот в Африка), да подложи най-емблематичния Land Rover на множество екстремни предизвикателства. Теглейки тежко натоварени ремаркета, новият Defender с лекота премина през пълноводни реки и скални образования. Прототипният модел спомогна и за смяната на проследяващите устройства на осем лъва.

Терените на резерват Борана включват ниски равнини, дълбоки издълбани от гуми пътища, стръмни скалисти склонове, кални речни брегове и гъсти гори, което даде възможност на новия Defender да докаже своите безкрайни и неограничени възможности.

По-късно тази година предстои официалната премиера на новия Land Rover Defender. Според най-реномираните автомобилни експерти по света, това ще бъде най-успешният Land Rover модел, произвеждан някога.

Land Rover е официален партньор на агенция Тъск от 15 години, като целта пред Defender в тази експедиция беше да спомогне за опазването на дивия живот на лъвовете в резерват Борана. Три четвърти от всички видове лъвове в Африка намаляват своята популация и сега черните и бели носорози са много повече от големите котки. По-малко от 20,000 лъвове оцеляват в дивия свят глобално – цифрите са спаднали от 200,000 през последния век.

Снимки: Land Rover

(Visited 943 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *