Новата четворка купе на BMW ще „крещи“ с бъбреци

BMW представи зрелищния Concept 4 във Франкфурт (тест на Серия 4 виж ТУК). „BMW Concept 4 олицетворява естетическата есенция на марката BMW: то съчетава идеалните пропорции с ясен, прецизен дизайн“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.

BMW Concept 4 лежи спортно ниско на пътя. Характерната бъбрековидна радиаторна решетка, подчертаните въздухозаборници и стегнато моделираните повърхности подчертават динамиката и активния характер на поведението на пътя. Абсолютен магнит за погледите в центъра на оформлението на предната част е вертикално ориентираната двойна бъбрековидна радиаторна решетка. „Бъбрековидната радиаторна решетка винаги е била символ на BMW. BMW Concept 4 я демонстрира самоуверено и висококачествено като при никой друг модел. В същото време с това BMW Concept 4 показва изразителното лице на Серия 4“, допълва Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design. Вертикалната бъбрековидна радиаторна решетка се вписва перфектно не само в пропорциите на предната част, но и в традициите на BMW.

С формата и оформлението си тя цитира легендарни класики като BMW 328 или BMW 3.0 CSi и подсказва за дългата и успешна история на купетата на марката BMW. Бъбрековидната радиаторна решетка демонстрира висококачествени детайли: във вентилационните отвори са разположени хоризонтални декоративни елементи с фасетирана шлифовка. Те са във вълнуващ контраст с динамичния език на формите на предната част и придават на областта на бъбрековидната радиаторна решетка дълбочина и ексклузивност. Като акцент при по-внимателно вглеждане се забелязва структурата зад бъбрековидната радиаторна решетка и въздухозаборниците, съставена от множество малки цифри „4“. Ниските, фокусирани двойни фарове са леко наклонени и в съчетание с бъбрековидната радиаторна решетка придават на предната част модерна графика със силна идентичност. Характерните LED светлинни елементи не са покрити със стъкло, а са интегрирани като триизмерни скулптури в каросерията на автомобила. Благодарение на тях предната част изглежда още по-модерна и високотехнологична.

BMW Concept 4 демонстрира типичните за BMW пропорции в най-модерната им форма. Издълженият преден капак, дългото междуосие, плавната линия на покрива и късите надвеси оформят един колкото модерен, толкова и елегантен и динамичен силует на купе и придават енергия на ниската каросерия на автомобила още в покой. Пуристките повърхности на новото BMW Concept 4 оформят една мощна каросерия: дори и само от взаимодействието на стегнато моделираните повърхности и малкото, високо прецизно оформени контури създава изключителни емоции и динамика. Върху атлетичното тяло на каросерията е разположена елегантната пътническа клетка с тесни отвори на прозорците, което допълнително подчертава динамиката на профила.

Задната част на BMW Concept 4 лежи спортно и ниско над пътя. Преходът на характерната линия отстрани към задната част описва широк, хоризонтален жест, благодарение на което задната част изглежда още по-ниска. Всички елементи от задната част са оформени пуристки и оформят мощна графика.

Снимки: BMW

(Visited 1 310 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *