Най-мощните MINI-та показаха модни дрешки (ГАЛЕРИЯ)

Обиколка на обновените
John Cooper Works в България

This slideshow requires JavaScript.

Традиционна обиколка на най-върховите представители MINI – John Cooper Works отново премина през България, демонстрирайки най-новите промени в модела.

Освен класическото MINI с три врати (тест виж ТУК), в тура участие взеха и ексклузивните кабрио версии. Основният акцент след фейслифта са почти безграничните възможности за индивидуализация.

Всъщност новите неща след обновяването се броят на пръсти. Отвън освен новите цветове и джанти, те са общо три. На първо място това са LED фарове с матрична функция. Тоест дългите не се гасят при насрещен трафик, а светлинният им сноп се измества, за да не заслепява другите участници в движението, като всичко останало остава осветено на дълги. Другата новост е при светлините отзад – те вече също са LED и светят във формата на британския флаг Union-Jack. Толкова дребна, но толкова значима в дизайнерско отношение промяна, която прави вашето MINI от готино – маниашко. И последната промяна е, че това е първото MINI, което ползва обновената емблема на марката. Това, ако някой не ви го каже едва ли ще го забележите сами, защото тя е съвсем идентична с предишната, но вече има Flat дизайн. Отвътре промените са в същия MINI-малистичен дух. Показанията за наличното гориво в резервоара вече са с дигитален изглед и като опция може да поръчате още един светещ Union-Jack над жабката, който (както и всички останали уреди) сменя цвета си при различните режими и темпо на шофиране.

По техниката на колата нищо ново, което не е разочароващо, защото това е най-мощното MINI, произвеждано някога. То има двулитров мотор с 231 к.с. (все пак и тук има новост и тя е, че вече покрива еко стандарт Euro 6d-TEMP) и 320 Нм. Спринтът до 100 км/ч отнема 6.1 сек. във версията с 6-степенен автоматик скорости или 6.3 сек. с ръчни. Колата вече е с адаптивни амортисьори, заради което вози по-комфортно и отработва много по-добре неравностите.

Снимки: MINI България

(Visited 1 138 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *