Виж видеата
Виж снимките

Комбито на Peugeot 508 тръгва от над 55 бона

След успешния старт на новия седан Peugeot 508 (тест драйв и видео ревю на модела виж ТУК), носител на наградата „Кола на годината“ в България, французите лансират и комби версията, наречена SW.

Новият 508 SW пренаписва всички елементи на дизайна в силно конкурентния пазар на комби моделите от сегмент D, черпейки вдъхновение от моделите „шутинг брейк“. Дизайнът 508 SW е впечатляващ със снижения спортен силует на модела и вратите без рамки. Той представлява перфектно съчетание на спортна елегантност и практичност, осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник.

Новият 508 SW е оборудван с най-новото поколение i-Cockpit за високотехнологично, привлекателно и елегантно преживяване. Той притежава най-новото поколение системи в помощ на водача в съответствие с новите изисквания на EuroNCAP. В зависимост от версията оборудването включва инфрачервената система Night Vision – Нощно виждане (уникална в сегмента) и адаптивен автопилот в комбинация с асистент за придържане в лентата – истинска стъпка в посока автономно шофиране.

Автомобилът се задвижва от двигатели PureTech и BlueHDi. Бензиновите, въпреки скромния си обем от 1.6 л са във варианти на мощност от 180 и 225 к.с., а дизелът е с обем от 1.5 и 2 л и мощност от 130, 160 и 180 к.с. За всички версии се предлага 8-степенен автоматик, като единствено 1.5-литровия дизел със 130 к.с. се предлага и с 6-степенна ръчка. Двигателите вече отговарят на стандарта Euro6.d-temp, който предхожда изискванията на стандарта Euro6.d, влизащ в сила от януари 2020, и особено на изискванията за емисиите на азотни оксиди. CO2 емисиите са най-добрите в своя клас и са съобразени с новите технически системи на процедурата WLTP, която търси съответствие между одобрените нива на разход на гориво и нивата при употреба в реални условия.

Новият Peugeot 508 SW се предлага в България на цени от 55 546 лева.

Снимки: Peugeot

(Visited 1 302 times, 1 visits today)

One Comment

  • Михаил Табаков каза:

    Как пък един по-силен двигател не разработиха франсетата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *