Камера щракна гълъб с превишена скорост

Гълъб беше заснет от полицейска камера с радар, след като наруши ограничението на скоростта в германския град Бохолт, съобщава BBC. Птицата прелетяла със скорост от 45 км/ч по жилищна улица в града, където ограничението е 30 км/ч.

Властите в града в Западна Германия публикуваха снимката на гълъба миналата седмица, въпреки че странното събитие се е случило през месец февруари. От кметството в Бохолт заявиха, че „е било необходимо време, за да се анализира снимката“. По закон глобата за превишаване на скоростта е 25 евро. „Остава да видим дали и как бързата птица ще плати своята глоба „, шегуват се в кметството на града. Жителите на Бохолт коментират, че има допустима граница за превишаване на разрешената скорост с до 3 км/ч, но в случая гълъбът се движи твърде бързо и има опасност за „сблъсък с превозни средства или пешеходци“. Според един от местните това явно е състезателен гълъб, а други предполагат, че най-подходящото наказание за пернатия нарушител би било общественополезен труд като пощенски гълъб.

Снимка: BBC

(Visited 2 990 times, 1 visits today)

One Comment

  • Станева каза:

    Първо трябва да се установи самоличността на нарушителя, после да се състави протокол за извършено нарушение и след това АКТ. А по адресна регистрация трябва да се връчи /или според българските закони вече не е задължително да ти я връчат, стига само да я изпратят/.
    Та така господа законознаещи, намерете начин да го приложите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *