FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Как Harley-Davidson ще намали разхода на гориво

Една от петте дългосрочни стратегически цели на Harley-Davidson е “Растеж на бизнеса и намаляване на въздействието върху околната среда”. Това поето обещание задава и посоката, в която поема компанията по отношение на разработката на нови модели и операциите.

Преди почти 10 години Harley-Davidson се отдаде на подобряване на разхода на гориво, за да може когато влязат в сила новите изисквания за вредните емисии, да може да ги спази. Така иновациите и технологичните решения станаха основата, на която американската компания изгради стратегията си за икономичност.

За да постигне тази дългосрочна цел за устойчивост, Harley-Davidson си постави за задача до 2027 година средният разход на гориво за мотоциклетите да е малко над 4,7 л/100 км. Това означава 25% подобрение в сравнение с 2011 година и 15% в сравнение с 2017-а. През 2018-а средният разход за гамата ни е 5,3 л/100 км.

През последните няколко години Harley-Davidson въведе комбинация от подобряване на продуктите и технологични нововъведения, която да работи в посока икономичност. Нашият Advanced Engineering екип постоянно измерва резултатите от прилагането на различни технологии, използвани в автомобилостроенето, и тяхното приложение за производството на мотоциклети. В някои случаи технологиите не са приложими, а в други – оскъпяването би било твърде голямо. Технологиите и иновациите, които екипът проучва, включват системи за променливо газоразпределение, оптимизация на дизайна с цел намаляване на теглото и триенето, даунсайзинг на двигателите и внедряване на директно впръскване на горивото, и др.

Снимки: Harley-Davidson

(Visited 971 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *