И BMW Серия 4 Купе шокира с бъбреци

BMW представи новото Серия 4 Купе (тест на предшественика виж ТУК). Най-новото поколение на спортния модел с 2 врати в премиум сегмента на средния клас подчертава своята индивидуалност с особено изразителни бъбреци. Очаква се въвеждането му на пазара от октомври 2020 година.

„Четворката“ има индивидуален, категорично различаващ се от новото BMW Серия 3 дизайн на каросерията с ясно оформление на повърхностите, изразителна предна част и типични за купе пропорции. Изразителна, вертикална бъбрековидна радиаторна решетка на BMW в традициите на легендарните купета на марката, подсказва за високите нужди от охладителен въздух на задвижването. Издължената графика на страничните прозорци, мощно моделираната област на раменете и плавната линия на покрива сигнализират за естетика и спортна елегантност. Обликът се допълва от серийни LED фарове с особено тесни контури. Опционални Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини. Стилно затъмнени LED задни светлини са с характерни габаритни светлини с L-образна форма.

Новото BMW Серия 4 Купе е с още по-атрактивен профил спрямо предишния модел. То предлага характерни динамични качества благодарение на прецизно оптимизираната структура на каросерията и окачването. Специфичният за модела пакет от подсилващи греди увеличава здравината на каросерията. Центърът на тежестта на автомобила е снижен с 21 мм, задната следа е по-широка с 23 мм спрямо новото BMW Серия 3 Седан. Структури на каросерията и окачването с оптимизирано тегло. Хармонично разпределение на теглото между осите в съотношение 50:50. Целенасочено оптимизиране на аеродинамичните качества и притискането на задната ос.

От старта на продажбите ще се предлага в пет варианта и за пръв път с екстремно спортното BMW M440i xDrive Купе като върхов модел с редови шестцилиндров бензинов двигател с мощност 374 к.с. Освен това се предлагат два четирицилиндрови бензинови двигатели и един четирицилиндров дизелов агрегат. Допълване на портфолиото от задвижвания през март 2021 година с два редови шестцилиндрови дизелови двигателя. Колата предлага по-спонтанни реакции и оптимизирана ефективност на задвижването благодарение на технологията Mild-Hybrid за редовия шестцилиндров агрегат и всички дизелови двигатели, 48-волтовият стартер/генератор подпомага двигателя с вътрешно горене с допълнителна мощност от 11 к.с. Всички дизелови двигатели вече с двустепенно каскадно свръхпълнене.

Осемстепенната трансмисия Steptronic идва като стандартно оборудване, а като опция се предлага също осемстепенна Steptronic Sport с нова Sprint функция за спонтанно и динамично ускорение. При старта на продажбите интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive ще се предлага при два модела, а от март 2021 година – при четири варианта на модела.

Окачването предлага серийни амортисьори с индивидуални настройки. Опционално М Спортно окачване пък е с още по-стегнати настройки на амортисьорите, тампоните и стабилизаторите, както и допълнителни подсилващи греди на каросерията и променливо спортно кормилно управление. Освен това като опция има: Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление, М Спортна спирачна система със сини или червени спирачни апарати, М Спортен диференциал с напълно променлив блокаж на задната ос.

Специално насочен към спортното изживяване при шофиране е и новият интериорен дизайн. Оформлението на кокпита е ориентирано към водача, има нова Infotainment система с до 10,25-инчов контролен дисплей и опционално, напълно дигитално 12,3-инчово арматурно табло. Висококачествено оформено поле за управление на средната конзола, нов спортен кожен волан и новоразработени спортни седалки серийно, опционални опори за коленете на средната конзола, допълват спортните усещания. Двете места за седене отзад, оформени като единични седалки. Значително повишен е и акустичният и климатичен комфорт в сравнение с предишния модел.

Всеобхватно е разширена спрямо предишния модел гамата от асистиращи системи. Предупреждението за сблъсък отпред със спирачна намеса, предупреждението при напускане на лентата включително връщане в лентата с намеса в кормилното управление и Speed Limit Info вече е серийно. Опционалният асистент за шофиране Professional вече включва и Асистент за завиване и водене в лентата е допълнен с новите функции активно навигационно водене и асистент за аварийните ленти.

Снимки: BMW

(Visited 1 441 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *