Дронове вместо фарове в шантав концепт на Audi

Audi допълни своя квартет от концептуални модели, представяйки на IAA 2019 във Франкфурт електрически задвижван всъдеход. Audi AI:TRAIL quattro демонстрира една авангардна и устойчива концепция за екологична мобилност отвъд пределите на утъпканите пътища.

Всичти четири Use Case-визионерски автомобили Audi Aicon, AI:ME, AI:RACE и AI:TRAIL ще бъдат изложени на щанда на Audi в палата номер три по време на целия период на провеждане на IAA 2019.

Четириместният Audi AI:TRAIL quattro обединява в себе си всички необходими за автономно придвижване качества със солиден потенциал за справяне с трудни терени. Изцяло остъклената с изключение на пода пътническа кабина създава непознат досега обзор във всички посоки. Големият капацитет на акумулаторната батерия е гарант за голям пробег с едно зареждане дори на места със слабо развита мрежа от зарядни станции.
Trail – английската дума за „пътека“ или „черен път“ символизира истинското предназначение на този концептуален автомобил. Именно поради тази причина на борда му няма голям екран за Streaming или видео конференции, а вместо това големите остъклени повърхности осигуряват оптимален обзор към околното пространство. А проекционният дисплей излъчва данни директно на пътя пред водача. Дължината на машината е 4,15 метра, което я праща в класа на леките кросоувъри. Височината от 1,67 метра и 22-цоловите джанти обаче я превръщат в сериозен всъдеход. Пътният просвет е 34 см, което позволява преодоляването на препятствие от 0,5 метра. Каросерията на автомобила е от високотехнологична стомана, алуминий и карбон. Благодарение на тези леки материали теглото на всъдехода е 1750 кг, като в него влиза и тежката батерия. В салона могат да се поберат до 4 човека, като липсва лост за скорости, а има само волан.

Вместо с традиционните фарове за дълги и къси светлини, Audi AI:Trail е оборудвано с 5 дрона с електрическо управление и вградени матрични светодиоди. Те летят пред машината и осветяват пътя, като могат да се приземят както на покрива, така и в багажника, където да се заредят. Камерите им предават картина в салона чрез връзка WLAN, като записаното видео веднага може да се качи в социалните мрежи.

Снимки: Audi

(Visited 1 096 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *