Грандиозен гаф с бронирания пикап на Tesla (ВИДЕО)

Грандиозен гаф споходи представянето на грандиозно грозния брониран електрически пикап на Tesla, наречен Cybertruck. Докато собственикът на компанията Илон Мъск представяше очаквания 6 г. модел и обясняваше, че стъклата му са на практика непробиваеми, шеф-дизайнерът на Tesla Франц фон Холтхаузен хвърли стоманена топка към предното странично стъкло на Cybertruck. За изненада на всички, но най-вече на самия Мъск, то се счупи. В изненадата си Мъск възкликна: „Oh, my fucking God“ (О, шибани Господе – от англ.). Това споходи и задното стъкло при същия експеримент. „Добре, че все пак не го проби“, каза Мъск, който след това допълни „имаме какво да подобряваме.“

Новият модел е изработен от неръждаема стомана с висока якост. В неговия дизайн няма нито една заоблена линия и бе обявен за най-грозния модел на съвременната автомобилна индустрия от потребителите в Twitter. Каросерията според изявлението на Мъск, е в състояние да издържи изстрели от пистолет с куршуми калибър 9 мм. Тестовете с чук по време на презентацията поне бяха успешни и не успяха да увредят купето.

Лекотоварното превозно средство е стандартно оборудвано с капак на товарното отделение с електрическо задвижване и прибираща се рампа за товарене на каросерията. Предвижда се плъзгащо стъкло за достъп до товарния отсек от кабината.
Шестместният пикап има традиционен интериор на Tesla с голям вертикален сензорен екран в центъра на предния панел. От него може да бъдат управлявани всички системи на автомобила, включително автопилот, асистент за шофиране с ремарке и автоматично паркиране.

Cybertruck ще се предлага с един, два или три електромотора. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а пробегът й ще е 800 км. Максималната му скорост ще е 209 км/ч, като от Tesla посочват, че ще може да тегли до 6350 кг. Пикапът е получил адаптивно пневматично окачване, при което пътният просвет се увеличава до 400 мм, а товарната платформа се смъква за по-голямо удобство при товаренето. Базовата модификация с един мотор, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди и изминава 400 км с едно зареждане ще струва 39 900 долара. Топ-версията е оценена на 79 900 долара. Кога пикапът ще се появи на пазара не е ясно, но Мъск заяви, че компанията му вече приема поръчки. Производството на Tesla Cybertruck ще започне през 2021 г. с базовия модел, а топ версията ще се появи на конвейера през 2022 г.

Снимки: Tesla, marketwatch.com

(Visited 1 292 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *