Алуминиева черупка прави Defender 3 пъти по-корав

Това е новият Land Rover Defender. Емблематичният SUV е специално проектиран за 21-ви век – интелигентен, готов за всякакви приключения и осигуряващ безопасност за вас и вашето семейство, казват от Land Rover. Премиерата му се състоя на автосалона във Франкфурт.

Новият Defender стартира с дълга база 110, след което излиза къса база 90 и най-накрая през 2020 ще се разпространят и практичните пътнически модели.

Създаден с уважение към оригинала и желание да бъде най-проходимият 4х4, новият Defender предоставя ненадминати способности, непоклатими здравина и качество, както и подобрена технология за офроуд. Новият Defender ще е символът на свободата и приключенията през 21-ви век, като в същото време остава верен на традицията и 71-годишното наследство на Land Rover. Мигновено разпознаваемият силует на Defender е новата представа на дизайнерите, надграждаща така познатия ни класически модел. Най-емблематичните особености като алпийските прозорци в тавана и резервната гума отзад са били запазени, а от своя страна стойката е по-повдигната.

Същността на оригиналния Defender е в основата на изцяло новия модел, като в купето са на фокус структурни елементи и фиксации, които обикновено са скрити от гледката, а целта е да има акцент върху простора и практичността. Иновативните функции включват скоростен лост, монтиран на таблото, опционална трета седалка отпред, която се превръща в подлакътник и напомня за първите Land Rover автомобили. В резултат на това, Defender 110 предлага пет, шест или 5+2 места и товарно място зад втория ред седалки до 1075 литра и 2380 литра, когато втория ред е сгънат. Defender 90 ще може да превозва шест пътника, като компактният SUV ще бъде с дължината на семеен хечбек.

Удобните за потребителя функции притежават практични щрихи и модерни технологични иновации. Устойчивите гумирани стелки са много удобни за ежедневните приключения и запомнящите се експедиции и могат да се изчистят лесно с четка. Опционално може да получите мек таван, който да открие страхотните гледки и да развее косите ви. Пътниците на втория ред могат да получат страхотно сафари преживяване като се изправят изцяло и почувстват природата около тях в спряло положение.

Новото шаси на Land Rover е изработено от алуминий и монокок, като конструкцията е създадена специално за екстремни превозни средства и наподобява дизайн на шаси тип „черупка“ като при състезателен автомобил, за да предостави най-здравата архитектура на Land Rover досега. Три пъти по-здраво е от което и да нормално шаси и поставя най-добрата основа за напълно самостоятелното въздушно или пружинно окачване, като в същото време е подходящо за електрифицирано задвижване.

Постоянното задвижване на всички колела, двустепенната автоматична скоростна кутия, централен диференциал и опционален активно заключващ се заден диференциал осигуряват нужния хардуер за приключения в пустинята или вледеняващата Арктика, както и всичко по средата.

За първи път в Defender Terrain Response ще може да се конфигурира, позволявайки на офроуд експертите да нагласят сами настройките според обстоятелствата, докато неопитните ентусиасти могат да се доверят на интелигентната функция Auto. Новата архитектура е с пътен просвет от 291 мм, а ъглите на заход, рампа и отход са съответно 38, 28 и 40 градуса. Дълбочината на газене е 900 мм и при Terrain Response 2 е подкрепена от система за гмуркане, наречена „new Wade“, която разчита подводния терен и позволява на водача да шофира във вода със спокойствие.

На сухопътни участъци, усъвършенстваната технология ClearSight Ground View помага на шофьорите да се възползват максимално от всеобхватните способности на Defender, като излъчва на централния екран какво се случва под предния капак на автомобила. В резултат на това, новия Defender поставя нови стандарти за проходимост, повишавайки прага на възможностите както за офроуд, така и за комфорт на пътя. Той може да се придвижва така безпроблемно през градския трафик, както катери стръмни върхове, прекосява пустини и издържа на вледеняващи температури. Неговото внимателно обработено управление осигурява първокласен комфорт на дълги разстояния и по всякакви терени.

Новият Defender предлага избор от усъвършенствани бензинови и по-чисти дизелови двигатели, които гарантират мощност, незабавни реакции, пълен контрол и ефективност. През следващата година към гамата двигатели ще се присъедини и Plug-In Hybrid (PHEV) представяйки прогреса на електрификация на задвижването в Land Rover.

При представянето налични ще бъдат четирицилиндров P300 и мощен шестцилиндров P400 с ефективната технология мек (майлд) хибрид. Други опции са двойката четирицилиндрови дизели D200 и по-мощния D240 – и двата, от които осигуряват икономия на гориво от 7,6 л/ 100 км и емисии на CO2 от 199 г/ км (NEDC еквивалент). Иновативните инженерни решения поддържат ефективността, например равната кора едновременно оптимизира аеродинамичните показатели (само 0,38Cd) и защитава автомобила.

Новият Defender е също толкова технологично развит, колкото и издръжлив. Той представя новата инфо-развлекателна система Pivi Pro на Jaguar Land Rover. Сензорният екран от следващото поколение е по-интуитивен и удобен за използване, като изисква по-малко входни данни за изпълнение на често използвани задачи с почти моментални реакции.

В допълнение, новият Defender извежда на ново ниво технологията Software-Over-The-Air (SOTA) с 14 индивидуални модула, способни да получават отдалечени актуализации. Чрез изтеглянето на данни, докато клиентите спят у дома или са на далечни места, новият Defender ще се подобрява с напредването на времето: електронните актуализации каскадират до превозното средство незабавно, без забавяне и без да е необходимо посещение в шоурум на Land Rover.

Новият Defender е преминал през повече от 62 000 теста преди да бъде инженерно одобрен. Шасито и архитектурата на проектиране са построени така, че да отговарят на стандартите на Land Rover за екстремно тестване (Land Rover’s Extreme Event Test). Този вид на тестване включва повтарящи се и продължителни въздействия върху автомобила, които са отвъд всякакви други тестове за нормални SUV автомобили или пътнически коли.

Снимки: Land Rover

(Visited 1 179 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *