Виж видеата
Виж снимките

Юбилеен John Cooper Works за 60 г. MINI

Британският премиум автомобилен производител представя ексклузивен дизайнерски модел за 60-годишния юбилей на марката, както и MINI John Cooper Works (тест на модела виж ТУК), оборудван с бензинов филтър за твърди частици.
Представянето на MINI на Brussels Motor Show 2019 е подчинено изцяло на кръглата годишнина. Автомобилното изложение в белгийската столица е сцена за световната премиера на MINI 60 Years Edition.

С този ексклузивен дизайнерски модел британският премиум автомобилен производител напомня за дебюта на classic Mini през 1959 година. Тогава икономичният и пъргав малък автомобил поставя основите на непреходната и до днес история на успеха на марката. 60 години по-късно от 19 до 27 януари 2019 година MINI представя на публиката в Брюксел гама от модели, която по модерен начин интерпретира ключовите качества на марката. Диапазонът се простира от първото MINI с електрическо задвижване до екстремно спортните модели на John Cooper Works.

Прародител и бестселър сред върховите атлети в моделната гама е MINI John Cooper Works. На Brussels Motor Show 2019 MINI ще представи и новия вариант на модела с 3 врати, чиито емисии вече са оптимизирани със сериен бензинов филтър за твърди частици.

С ексклузивното си дизайнерско оборудване представеното за пръв път в Брюксел MINI 60 Years Edition автентично демонстрира традиционния спортен дух и британския произход на марката.

Цветът на каросерията British Racing Green IV, контрастното лаково покритие на покрива и корпусите на външните огледала, лентите на предния капак със специфичен юбилеен дизайн и 17-инчовите двуцветни алуминиеви джанти с дизайн 60 Years Spoke осигуряват индивидуално излъчване.

Юбилейното лого може да бъде видяно на Side Scuttles на страничните мигачи и на лайстните на праговете на предните врати, на волана и интериорните лайстни, както и в LED проекцията от страната на водача.

Серийното оборудване на специалните модели включва и спортен кожен волан, както и спортни седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge 60 Years в ексклузивния цвят Dark Maroon. MINI 60 Years Edition ще се предлага от март 2019 година като MINI 3 врати и MINI 5 врати с по 4 варианта на двигателите.

Въодушевяващите динамични характеристики на MINI John Cooper Works, задвижвано от четирицилиндров турбодвигател с мощност 231 к.с., вече са комбинирани с още по-ниски вредни емисии. Благодарение на интегрирания с спортната изпускателна система бензинов филтър за твърди частици както моделът с 3 врати, така и MINI John Cooper Works Cabrio вече отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

Снимки: MINI

(Visited 957 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *