Хибрид на Peugeot 508 вдига 100 км/ч за 4.3 сек.

Peugeot ще представи електрифицирания концептуален 508 Sport Engineered на Автомобилния салон в Женева (тест на стандартния модел виж ТУК).

И понеже електрическото задвижване се свързва с чистото удоволствие от шофирането, очевидното решение е да се разработи моделна линия с фокус върху динамиката, казват от компанията.

За целта концептът е разработен от инженерите на Peugeot Sport. Te обединяват възможностите на три двигателя (конвенционален PureTech 200, и два електрически – със 110 к.с. отпред и с 200 к.с. отзад), два източника на мощност и задвижване на четирите колела, за да предоставят впечатляващо ускорение с максимален въртящ момент от 500 Нм. Тези характеристики поставят 508 Sport Engineered на едно ниво с автомобил с двигател с вътрешно горене с мощност 400 к.с. Ускорението от място до100 км/ч отнема 4,3 сек., а максималната скорост е 250 км/ч.

Спирачната система отговаря на динамиката: 380-милиметрови вентилирани предни дискове върху алуминиеви основи, активиращи се от четири плъзгащи бутала (38 и 41 мм в диаметър), монтирани на фиксиран спирачен апарат.

Изключителното шаси на новото 508 е специално модифицирано да снижи височината на автомобила, да включи нови принципи на демфериране и да разшири предната следа с 24 мм, а задната – с 12 мм. Прецизното кормилно управление също е подобрено, за да осигури допълнителна ефективност и още повече удоволствие зад волана.

Батерията (11,8kWh) предоставя истинска икономия на гориво и 100% електрически режим до 50 км (WLTP). В режим Спорт източниците на топлинна и електрическа енергия могат да се комбинират, за да постигнат 190 км/ч, осигурявайки впечатляващо ускорение при всякакви условия.

Дизайнът е подчертан от специалния цвят на каросерията „Selenium Grey“, който се променя в зависимост от светлината, благодарение на фините опалесцентни частици, съдържащи се в боята. Създавайки контраст, елементите в цвят „Kryptonite“ въвеждат завладяваща жизнена нотка, подчертавайки модерния спортен характер на концептуалния автомобил.

В допълнение към динамичния си дизайн новите 20″ алуминиеви джанти позволяват по-добро охлаждане на спирачките. Гравираното покритие е елегантно и спортно съчетание в цвят Onyx Black и Selenium Grey. Капачките на болтовете за джантите са с форма на звезда и напълно скриват болтовете, демонстрирайки несравнимо внимание към детайла. Олицетворявайки неподвластния на времето спортен дух, капаците на страничните огледала са направени от карбонови влакна.

Снимки: Peugeot

(Visited 1 209 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *