Виж видеата
Виж снимките

Французи избраха Peugeot 508 за най-красивата кола на 2018 г.

Peugeot получи две награди на 34-тия Международен автомобилен фестивал, проведен на 29 януари в Дома на инвалидите в Париж. Новият 508 спечели Голямата награда за „Най-красив автомобил на годината 2018“ (тест и видео ревю на модела виж ТУК), а e-LEGEND Concept получи приза „Най-красив концептуален автомобил на годината“.

Новият Peugeot 508 спечели отличието с над 34% от гласовете. След публичното представяне на изцяло новия седан през март 2018 г. в Женева и лансирането му в Европа от октомври 2018 г. са продадени над 10 000 броя.

Журито, съставено от експерти и ентусиасти от автомобилната индустрия, архитектурата, модата и дизайна, беше покорено от концептуалния автомобил, въплъщаващ вълнуващата визия на Peugeot e-LEGEND Concept за бъдещето на изцяло автономни, електрически и свързани автомобили с възможност за персонализация.

Всяка година Международният автомобилен фестивал награждава най-атрактивните автомобилни дизайни. Журито от експерти в сферите автомобилна индустрия, мода, култура и дизайн бе председателствано от архитекта Жан-Мишел Вилмот и модния дизайнер Шантал Томас.

Снимки: Peugeot

(Visited 644 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *