Тръгна производството на обновената Octavia

Двойни фарове и най-съвременните асистенти за водача при фейслифта

Производството на обновената Skoda Octavia започна днес в завода на марката в Млада Болеслав, Чехия.

Фейслифтът на модела е доста сериозен и включва нови фарове с изцяло LED технология, разделени в два отделни блока, нови задни светлини, най-съвременните системи за подпомагане на водача и информационна свързаност. Така чехите се надяват да продължат успеха на Octavia, от която са продадени над 5 млн. бойки за последните 21 години.

От Skoda обещават 7 см повече място за коленете на пасажерите при запазване на външните габарити на колата. Багажникът на седана е с обем от 590 л, а на комбито – 610 л. Предлагат се нови тапицерии и декорации, както и амбиентно осветление в десет цвята. Клиентите ще могат да избират между четири нови инфотейнмънт системи (Swing, Bolero, Amundsen и Columbus), с размер на чувствителния на допир екран до 9,2 инча, предлагащи свързаност със всички мобилни устройства и връзка с интернет.

Водачът вече ще разполага с асистент за управление на ремарке на заден ход. Радар ще осигурява данни на системата за следене на мъртвата зона и при смяна на лентата или излизане от паркомясто ще разпознава движещи се отзад автомобили. Освен това Skoda предлага електрически заден капак, интелигентен ключ, при който няколко водачи могат да запазват настройките си, отопляем волан и сгъваеми масички на гърба на предните седалки.

Двигателната гама ще включва пет бензинови и четири дизелови предложения с работен обем до 2 л и мощност между 84 и 184 к.с. За почти всички изпълнения клиентите ще могат да избират между ръчна трансмисия и автоматична с два съединителя (с шест или седем предавки). За най-мощните варианти, 1.8 TSI и 2-литровия TDI, ще има и 4х4. Новост са и трите режима за каране – Comfort, Normal и Sport, свързани и с на окачването.

Снимки: Skoda

(Visited 280 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *