Точно тази осмица на BMW наистина е извънземна

От над 25 години в BMW Individual Manufaktur в Гархинг до Мюнхен се създават особено висококачествени решения за оборудването, изключителни специални модели и спиращи дъха уникати. Сега специалистите по индивидуален стил излизат извън пределите на земното кълбо и вкарват звездното небе в автомобила, като с това разкриват едно ново измерение на ексклузивността. В BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky подбрани уреди за управление са с апликации от метеоритен материал.

BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky, не селучайно, се представя в навечерието на нощта на 3-ти срещу 4-ти януари 2019 година – тогава астрономите очакват изключително интензивен метеоритен дъжд. Дъждът от „падащи звезди“ се образува от кратковременното навлизане на Земята в орбитата на астероида 2003 ЕН, чиито частици проникват и изгарят в атмосферата. В редки случаи малки небесни тела проникват през тази защитна обвивка на Земята и падат на повърхността като метеорити.

Някои от тези обекти от космоса са намерили своя път и към интериора на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky. С обработката на материали, които буквално са от друг свят, BMW Individual Manufaktur създава една колкото иновативна, толкова и уникална естетика, с което за пореден път измества границите на възможното при оформлението на интериора на един автомобил. Метеоритният каменен материал е монтиран по цялата декоративна бленда на средната конзола, по бутона Старт/Стоп на V8 двигателя, по селектора на осемстепенната трансмисия Steptronic и тъч контролера на системата за управление iDrive, които осигуряват уникално за автомобилостроенето визуално и тактилно изживяване.

Лайстните на праговете освен с осветено обозначение на модела са украсени и с инкрустации от метеоритен материал. Така BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky се превръща в символ на лукса и ексклузивността на ненадминато досега ниво.

В допълнение към интеграцията на метеоритен материал върху уредите за управление оформлението на множество елементи в интериора и екстериора на спортния автомобил е ориентирано към визия, която в естествена форма се среща по извънземните обекти. Избраните за това компоненти са с характерната за метеоритите видманщетова структура. Строго геометричната, подчинена на правите линии и напомняща ледени кристали се появява когато определени ледени метеорити бъдат шлифовани или обработени с киселинни съединения.

Тази структура е резултат от екстремно бавния процес на охлаждане на металните сплави, който не може да бъде възпроизведен на Земята и поради това е уникален белег на извънземните материали. Тези уникални структури са описани за пръв път в началото на 19 век и от австрийския учен Алоис фон Бек-Видманщетен, чието име носи и тази структура.

С уникалността си видманщетовата структура демонстрира стремежа на BMW Individual към иновативни, нереализирани досега дизайнерски решения. Тя е възпроизведена и по ушития на ръка таван и по декоративните повърхности на средната конзола.

Освен това тя е фрезована и върху спирачните дискове на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky. Корпусите на външните огледала, предният сплитер на страничните въздухозаборници отпред, средната решетка и рамките на Air Breather на предните странични панели също са с характерната за метеоритите структура. Тези екстериорни компоненти, разработени специално за BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky, за изработени като уникати чрез технология на 3D печат.

Като идеалната база за впечатляващия уникат на BMW Individual Manufaktur служи новото BMW M850i xDrive Купе.

С 8-цилиндровия си двигател с мощност 530 к.с., настроеното на състезателната писта окачване и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive 4-местният автомобил гарантира едно ново изражение на спортния дух, емоционалността и типичната за марката радост от шофирането в луксозния сегмент.

Снимки: BMW

(Visited 1 032 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *