FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/%D0%A2%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%86%D1%8A%D1%82-bmw-%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-8-%D0%9E%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB">

Това е ултрабаварецът BMW Серия 8. Официално!

BMW представи официално изцяло новото си ултралуксозно спортно купе Серия 8 Купе.

Баварците описват новото BMW Серия 8 Купе като автомобил-мечта с изключителни динамични характеристики, емоционален дизайн, модерен лукс и изключително напредничаво оборудване по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността.

Вдъхновяващата динамика на управлението е основната цел при процеса на разработката на новото BMW Серия 8 Купе. Каросерията, задвижването и окачването са последователно насочени към максималната пъргавина, прецизност и увереност на един чистокръвен спортен автомобил. Особено мощните двигатели са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight. Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния автомобил BMW M8 GTE, който вече доказа големия си потенциал при състезанията за издръжливост на FIA World Endurance Championship (WEC) и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка. Сега серийният автомобил предлага най-луксозната възможност да се насладите на ненадминатата динамика.

Въвеждането на пазара е през ноември 2018 година с два варианта на модела. BMW M850i xDrive Купе е с нов 4.4-литров V8 бензинов двигател с мощност 530 к.с. и 750 Нм максимален въртящ момент. С него колата ускорява до 100 км/ч за 3.7 сек., а баварците обещават смесена консумация на гориво между 10 и 10.5 л на 100 км. Другата версия е BMW 840d xDrive Купе с редови шестцилиндров дизелов двигател с 320 к.с. и 680 Нм. Тя ускорява до 100 км/ч за 4.9 сек., а разходът е сведен до едва 5.9-6.2 л. И двата модела серийно се оборудват с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic. И двата двигателя отговарят на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP.

Във външния дизайн на новото BMW Серия 8 Купе модерната интерпретация на спортната естетика е в хармония с визия, която излъчва ексклузивност и чувственост. Така серийният модел отговаря на очакванията, създадени при представянето на BMW Concept 8 Series. Пропорциите на новото BMW Серия 8 Купе, които още на пръв поглед обещават динамично изживяване при шофиране, се оформят от ниското положение над пътя, издължения силует с ниска графика на прозорците и елегантната линия на покрива с характерен Double-Bubble контур, дългото междуосие и широките следи. С дължината си от 4843 мм, широчината от 1902 мм и височината от 1341 мм, както и междуосието от 2822 мм автомобилът с две врати има много силно излъчване. Цялостната му визия е израз на безкомпромисна динамика и превръща BMW Серия 8 Купе в един луксозен спортен автомобил със страст и характер. Новото BMW Серия 8 Купе серийно се оборудва с LED фарове, които са по-тесни отколкото при всеки друг модел на марката. Като опция се предлагат BMW лазерни светлини с променливо осветяване на пътното платно и Selective Beam.

В профил е наблегнато на изразителната игра с повърхностите: и докато повърхностите зад предните колела се прибират навътре, над задните колела доминират изпъкнали, мощни обеми. Пътническата клетка е силно „вталена“, което подчертава мускулестата област на раменете и още на пръв поглед обещава динамично изживяване при шофиране. Издължената линия на страничните прозорци завършва в особено тясно изпълнение на познатата извивка на Хофмайстер. Дългото и силно наклонено задно стъкло също е сред характерните дизайнерски елементи на един чистокръвен спортен автомобил. Отзад доминират скулптурни, емоционални повърхности, които подчертават широчината и ниския център на тежестта на автомобила. Тесните, навлизащи в страничните панели задни светлини с цялостна LED технология подпомагат този ефект и подчертават широките рамене. Хомогенно светещите блокове на задните светлини са с типичната за марката L-образна форма. Двойните ауспухови накрайници на изпускателната система с трапецовиден контур оформят долната част на задната броня.

Модерният и редуциран език на формите на екстериора продължава и в интериора на новото BMW Серия 8 Купе. В същото време надлъжната ориентация на всички линии насочва погледа напред към пътя и по този начин създава атмосфера, насочена към спортно шофиране. Това важи най-вече за широката и достигаща в предната част до арматурното табло средна конзола, която ясно разграничава областите пред водача и пътника до него. Там, в ясна и хоризонтално подредена структура един над друг са разположени блокът за управление на озвучителната система с функционални бутони, блокът за управление на климатичната инсталация с поле с бутони, индикаторите и централните дюзи на климатичната инсталация, както и свободно стоящият контролен дисплей без рамка. Концентрацията върху случващото се на пътя се подпомага и от прегледното разположение на елементите за управление. Ясната структура на интериора ефективно подчертава и висококачествените материали. Така например разположението на декоративните повърхности е ограничено до типичния за спортните автомобили преход между средната конзола и арматурното табло.

Новоразработените спортни седалки предлагат висок комфорт при дълги пътувания, както и великолепна странична опора при бързо шофиране в завои. Подглавниците са интегрирани визуално в облегалките и могат да бъдат регулирани както по височина, така и по дълбочина. Спортните седалки серийно са тапицирани с кожа Vernasca. Декоративните шевове в контрастен цвят подчертават спортните контури, както и единичния характер на задните места за седене. Ниската позиция на седене на двете места отзад позволява интегрирането на функцията на подглавниците в облегалките на седалките. При новото BMW Серия 8 Купе облегалката на задната седалка серийно е разделена в съотношение 50:50. В зависимост от нуждите елементите на облегалката могат да се сгъват поотделно или заедно за допълнително увеличаване на вместимостта на багажника от 420 литра.

Възможно е и целенасочено подчертаване на луксозния аспект на характера на новото BMW Серия 8 Купе. На разположение на множество висококачествени опции –  BMW Display ключ, Телефония с безжично зареждане, климатизация на предните седалки с нова концепция озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, кристални апликации по част от уредите за управление, като селектора на трансмисията, контролера на iDrive, бутона Старт/Стоп и регулатора на силата на звука на озвучителната система. В допълнение се предлагат опции от BMW Individual.

Серийното оборудване на новото BMW Серия 8 Купе включва Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление. Контролът на промяната на характеристиките им при сгъване и разгъване е постоянен и се извършва индивидуално. Това позволява фино дозиране на работата на пружините и амортисьорите, което осигурява на водача само важната информация за пътната настилка. Интегралното активно кормилно управление също е включено в стандартното оборудване, намалява диаметъра на завой при маневриране, повишава пъргавината при средни скорости на движение и оптимизира увереността при смяна на лентата и в завоите при по-високи скорости. Допълнително повишаване на спортните възможности на новото BMW M850i xDrive Купе осигурява и предлаганата като опция Активна стабилизация срещу наклоняване. С електрическите си сервомотори на предната и задната ос тя позволява особено бързо и прецизно компенсиране на силите на странично наклоняване при динамично шофиране. Управлението на системата постоянно следи скоростта, страничното и надлъжното ускорение, положението на волана, ускорението и движението на колелата, както и височината на каросерията.

Благодарение на изключително богатото разнообразие от серийни и асистиращи системи новото BMW Серия 8 Купе се отличава като особено напредничав модел в сегмента. Многообразието включва Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение за смяна и за напускане на лентата, Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен, BMW Night Vision, както и Предупреждението за напречен трафик, Предупреждение за предимство и за движение в погрешна посока.

Сред функциите на Асистента за паркиране е и Асистентът за движение на заден ход, който подпомага водача при изкарване на автомобила от паркоместа и маневриране в тесни пространства. Асистентът за движение на заден ход поема въртенето на волана при маневри, при които изминатата преди малко на преден ход отсечка се преминава на заден ход. При това водачът трябва да се концентрира единствено върху ускорението и спирането, както и върху следенето на околното пространство. Изминатото по този начин разстояние може да достига до 80 метра, а скоростта до 9 км/ч.

Най-новото поколение на концепцията на индикациите и управлението с най-новата BMW операционна система 7.0 е модерно, напълно дигитално и е още по-силно ориентирано към индивидуалните потребности на водача, като целта е постигане на оптимален контрол на вниманието. Благодарение на ясното изобразяване и структуриране на информацията, както и възможността за индивидуализиране и персонализиране водачът получава, точни индикации, в точния момент. Оформените по нов начин графики на арматурното табло предлагат област за изобразяване на навигационните карти. Менюто на контролния дисплей вече се изобразява на до 10 страници с по 2, 3 или 4 панела с лайф съдържание. Допълнително е оптимизирано и интуитивното мултимодално взаимодействие между водача и автомобила. В зависимост от ситуацията той може да избира между тъч-управление на контролния дисплей, наложилия се iDrive Touch контролер, уредите за управление на волана, гласовите команди или включеното като серийно оборудване BMW управление с жестове. Серийният при новото BMW Серия 8 Купе BMW Live Cockpit Professional комбинира нова концепция за получаване на информация и управление на функции с максимално ниво на свързаност в един пакет. Концепцията от най-ново поколение включва арматурно табло с висока разделителна способност и диагонал на дисплея от 12,3 инча зад волана, както и 12,3-инчов контролен дисплей. Модернизираният BMW Head-up Display също е включен в стандартното оборудване и е с увеличена площ на изобразяване, разширено съдържание и оптимизирана графика.

Включеният в програмата BMW Connected Личен асистент за мобилност (Personal Co-Pilot) осигурява интелигентна свързаност както във така и извън автомобила. Дигиталните услуги, които са на разположение на борда на BMW Серия 8 Купе включват (но не само) Предупреждения за опасност, получени чрез свързаността с други BMW автомобили, актуализране и надграждане на услуги “over the air”, интегрaция на Microsoft Office 365 и Skype for Business, както и BMW Digital Key, който позволява автомобилът да да бъде отключван и заключван със смартфон чрез Near Field Communication (NFC) и др.

Снимки: BMW

(Visited 2 723 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *