FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Новата Mazda 3 – страстен дизайн и революционен мотор

Mazda представи новото поколение на най-продавания си модел – Mazda 3, преди началото на автомобилното изложение в Лос Анджелис, САЩ (тест на предишното виж ТУК).

Най-яркият акцент в модела – новият бензинов двигател без запалителна свещ, работещ на принципа на дизелов, за който skorost.info вече писа (виж ТУК), обаче ще започне да се слага на модела през юни месец 2019 г. От компанията спестяват повече подробности за него. Единственото ясно към момента е, че иновативният мотор, наречен Skyactiv-X, ще се предлага в комбинация с червен салон.

До юни месец желаещите да се сдобият с новата Mazda 3 ще могат да избират между познатите бензинови двигатели Skyactiv-G с обем 1,5, 2,0 и 2,5 литра. В Европа ще се предлага и турбо-дизелов мотор Skyactiv-D с обем 1,8 литра. Скоростните кутии са 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична. Ще има и версия със задвижване на четирите колела, която към момента не е оповестено с кой двигател ще се комбинира.

Японците показаха едновременно и двете версии на новото поколение на модела – хечбек и седан. Автомобилът е изграден на нова платформа, наречена Skyactiv-Vehicle Architecture. Дизайнът на новата Mazda 3 е изключително впечатляващ със страстни спортни извивки и премиум пропорции на купето. Най-отличителните черти са издълженият капак на мотора и огромната решетка отпред в стила на представения миналата година в Токио KAI Concept.

Салонът предлага изцяло ново оформление, което запазва изчистената и интуитивна философия. Екранът на мултимедията е пораснал до 8.8 инча и е поместен малко по-ниско на централната конзола, а броят на бутоните е още повече намален.

Новата Mazda 3 предлага множество системи за асистенция на водача. Впечатление прави асистентът за полуавтономно движение Cruising & Traffic Support (CTS), който отменя водача в задръстванията, поемайки контрол над газта, спирачката и волана. Моделът също така е оборудван със система, улесняваща преминаването през кръстовища, която предупреждава за приближаващи автомобили в условията на лоша видимост. За първи път Mazda 3 ще предлага и въздушни възглавници за коленете.

Снимки: Mazda

(Visited 1 649 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *