FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Новата Insignia ще ви струва 70 ст. на км

Новият Opel Insignia с 1.6-литров турбодизелов двигател и мощност 136 к.с., постига цялостни разходи на притежание, равняващи се на 70 ст. (35 евро цента) на километър (тест на модела виж ТУК). Това е с повече от четири цента по-малко от постигнатото от най-близкия конкурент, твърдят от компанията.

Така купувачите на Insignia получават по-изгоден като ниво на цялостните разходи за притежание (Total Cost of Ownership, TCO) автомобил спрямо сравнимите конкуренти в едросерийния и премиум сегмент на средния клас. Това прави Insignia Grand Sport и Sports Tourer изключително атрактивни както за частни, така и за корпоративните клиенти.

Подобна е ситуацията с идентично задвижваната и оборудвана Insignia Sports Tourer, на която съответстващите цялостни разходи за притежание са под 0.38 евро на километър. Insignia Sports Tourer Business Edition с 2.0-литров турбодизел с мощност 170 к.с. също впечатлява с изключително ниски стойности на този параметър – едва 0.38 евро на километър изчислени на споменатата по-горе база. Най-близката стойност на конкурентен модел е почти 0.42 евро за километър.

Не само дизеловите варианти на Opel Insignia обаче бележат подобни стойности – ниските разходи за притежание се отнасят и за бензиновите модели: например за предлаганото в Германия ниво Business Edition с 1.5-литров Turbo ECOTEC двигател със 165 к.с. също е изключително икономически ефективно като във версия Grand Sport постига стойност от 0.43 евро, а във версия Sports Tourer едва 0.44 евро на километър.

Цялостните разходи за притежание се изчисляват на базата на поддръжката, застраховката, разхода на гориво и данъците, както и с отчитане на очакваната остатъчна стойност след три години и 90 000 километра (за дизелови автомобили) или пет години и 100 000 километра (бензинови автомобили). Те се основават на данните осигурени от независимата организация за оценка на разходите за притежание Audatex Cost-of-Ownership Solutions през есента на 2017 г., както и актуалната GDV застрахователна класификация на typklasse.de.

Снимки: Opel

(Visited 129 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *