FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Новата Insignia и с офроуд версия

Country Tourer
е с 20 мм увеличен пътен просвет и технологично 4х4

Opel показа офроуд версията на новата Insignia, наречена Country Tourer. Също както стандартните Insignia Grand Sport и Sports Tourer – той е просторен и значително по-лек от предходната версия (виж ТУК) благодарение на изцяло новата конструктивна архитектура. Излъчването му е подсилено с черните защитни панели по целия периметър на каросерията. Сребристите панели в предната и задната част на пода придават на външността на новия модел по-суров, офроуд характер. Клиентите, които предпочитат още по-силно изразената индивидуалност в своя автомобил, ще получат тази възможност благодарение на програмата Opel Exclusive, с която например, ще могат да го поръчат с любимия си цвят.

Богатата гама от задвижващи агрегати – включително изцяло новият върхов дизелов двигател, осигурява отлична динамика на новия Opel Insignia Country Tourer. В допълнение към това, дебютантът ще се предлага и с новата осемстепенна автоматична предавателна кутия и революционната технология за двойно предаване. Двайсетте милиметра допълнителен клиренс на каросерията наред с новаторското двойно предаване и torque vectoring и новото петзвенно задно окачване предизвикват желание за напускане на асфалтираните пътища. Вместо традиционния диференциал на задния мост, който предава еднакъв въртящ момент към двете задни колела, Opel Insignia Country Tourer използва два многодискови съединителя с електронно управление, които дават възможност за по-индивидуално и прецизно управление на тягата към всяко едно от колелата. За да противодейства на тенденцията към недозавиване при движение с висока скорост в остри завои, системата, отчитайки командите от педала на газта и движенията на волана, изпраща по-висок въртящ момент към външното за завоя задно колело. Tова се случва за части от секундата и траекторията на движение на автомобила се стабилизира без каквато и да било допълнителна намеса от страна на водача. Освен това Insignia влиза в завоите с по-висока прецизност и реагира по-спонтанно на командите от страна на водача. Всичко това води до неутрален характер в поведението на автомобила, който го прави по-стабилен и улеснява управлението му независимо от пътната ситуация.

Допълнително усъвършенстваната ходова част FlexRide осигурява основата за оптимално поведение на пътя с оглед на конкретната ситуация. Тя адаптира работата на амортисьорите, кормилната уредба, реакциите на газта и момента за смяна на предавките (при автоматичната трансмисия) независимо или на основата на избрания от водача режим – „Standard”, „Sport” или „Tour”. Сърцето и душата на адаптивната система на окачването е новият централизиран софтуер „Drive Mode Control”, който постоянно анализира информацията, подавана от сензорите и настройките от страна на водача и е в състояние да разпознава индивидуалния стил на шофиране.

Моделът ще бъде на разположение за поръчки от месец юни, официалната световна премиера ще се състои в рамките на Международното автомобилно излижение IAA във Франкфурт през месец септември (14-24 септември), а появата му при търговците на марката ще последва малко след това.

Снимки: Opel

(Visited 85 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *