Новата G-класа е по-добра на пътя и извън него (ВИДЕО)

Новата G-класа бе представена в Детройт.

Новата Mercedes-Benz G-класа бе официално представена снощи по време на автомобилното изложение в Детройт.

От компанията споделят, че целта е била да се подобри управлението на пътя и извън него. В резултат новата G-класа се представя по-добре на офроуд терени, а на пътя е значително по-динамична и комфортна от предшественика си. И все пак G си остава истински G – благодарение на добре познатата рама, трите напълно блокиращи се диференциала и понижаващите офроуд предавки LOW RANGE.

Първите доставки за България се очакват веднага след пазарната премиера на модела през май.

Автомобилът сега има ново независимо окачване с по два носача отпред в комбинация с цял заден носач. Така екипиран и с пътен просвет от 270 мм до предния диференциал, G-класата предлага потенциал за максимална увереност на пътя и удоволствие от шофирането.

Програмата DYNAMIC SELECT сега е на разположение с до пет програми. Тя позволява промяна в настройките на автомобила за секунди, с натискането на един бутон, като системата променя характеристиките на двигателя, трансмисията, окачването, волана и асистиращите системи по желание на водача.

Автоматичната 9-GTRONIC предавателна кутия с хидравличен трансформатор е адаптирана специално, за да посрещне нуждите на офроуд иконата.

В новата G 500 (разход на гориво, комбиниран: 11.1 л/100 км; комбинирани CO2 емисии: 263 г/км) 4.0-литровият пърформанс V8 бензинов двигател осигурява мощно задвижване. Новият битурбо двигател произвежда мощност от 310 kW (422 к.с.) и максимален въртящ момент от 610 Нм при 2000 до 4750 оборота/минута.

G-класата е не само най-дълго произвежданият сериен модел на Mercedes-Benz, но и прародителят на всички SUV модели, които носят трилъчната звезда. Това е и причината всички офроуд модели на марката да носят главната буква G в името си.

Снимки и видео: Mercedes-Benz

(Visited 168 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *