Най-злите MINI-та покриха най-строгия екостандарт

От март 2019 година MINI John Cooper Works (тест на модела виж ТУК) и MINI John Cooper Works Cabrio серийно ще бъдат оборудвани с бензинов филтър за твърди частици за понижаване на емисиите на фини прахови частици. Бензиновият филтър за твърди частици вече е неразделна част от технологиите за пречистване на отработените газове при всички модели с бензинов двигател на марката MINI в сегмента на малките автомобили.

При MINI John Cooper Works и при MINI John Cooper Works Cabrio бензиновият филтър за твърди частици е интегриран в серийната спортна изпускателна система. По този начин се гарантира, че спортното разгръщане на мощността на двулитровия четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo и мощност 231 к.с. ще бъде съпроводено както с характерния звук, така и с образцови емисии. Двата модела на John Cooper Works вече отговарят на особено строгата норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Освен това въвеждането на най-новата технология за понижаване на вредните емисии не оказва влияние върху образцовите стойности на разхода на гориво и СО2 емисиите на двата върхови атлета.

Със серийната шестстепенна механична скоростна кутия MINI John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за само 6,3 сек, а от 80 до 120 км/ч за само 5,6 сек. MINI John Cooper Works Cabrio ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,6 сек, а от 80 до 120 км/ч за 6,1 сек. За двата модела на John Cooper Works като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport.

Насоченият изцяло към Race Feeling цялостен пакет на MINI John Cooper Works и на MINI John Cooper Works Cabrio освен мощен турбодвигател включва и спортно окачване със 17-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти, спортна спирачна система, както и John Cooper Works аеродинамичен пакет и John Cooper Works спортни седалки. Освен това актуалните модели на върховите спортисти серийно се оборудват с LED фарове, както и LED задни светлини с характерен Union-Jack дизайн, подчертаващ британския произход на марката.

Нови възможности за индивидуализиране на излъчването предлага оборудването за интериора MINI Yours Interior Style Piano Black illuminated включително осветени декоративни повърхности от страната на пътника до водача, както и опцията Piano Black Exterior с гланцирано черни рамки на фаровете, задните светлини и радиаторната решетка. Сред последните новости в гамата от допълнително оборудване и аксесоари са Телефонията с безжично зареждане, проектирането на логото на MINI от страната на водача, персонализираните продукти на MINI Yours Customised, както и множеството иновативни дигитални услуги на MINI Connected.

Снимки: MINI

(Visited 956 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *