FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Комби за новата „петица“ на BMW

Багажникът е пораснал до 570 л

BMW представи и комби версията на новата Серия 5. Премиерата му пред публика ще се състои през март на Международното автомобилно изложение в Женева.

Спортните динамични характеристики при шофиране на новото BMW Серия 5 Туринг са резултат от новоконструираното окачване и последователното понижаване на теглото. В комбинация с ефективното задвижване и оптимизираната аеродинамика е постигнато понижаване на разхода на гориво и емисиите с11% в сравнение с предшественика му. Автомобилът е със серийно въздушно окачване на задната ос. Като опция се предлагат динамичен контрол на амортисьорите, стабилизация срещу наклоняване, интегрално активно кормилно управление (вече и в комбинация с BMW xDrive) и М спортно окачване включително със снижаване на каросерията с 10 мм.

В интериора пасажерите на всички места разполагат с осезаемо повече място на главите и свобода за раменете и краката. Увеличената вместимост на багажника до 570-1 700 л позволява полезен товар до 720-730 кг в зависимост от моделния вариант. Впечатлява и високата функционалност, която се дължи на множество практични решения: разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка, електрически активираното от бутон в багажника освобождаване на облегалките, отварящият се самостоятелно заден прозорец и автоматичното задвижване на задния капак, което опционално позволява и безконтактно отваряне и затваряне. Щората над багажника и разделителната мрежа са разположени в отделни касети, които могат да бъдат прибрани в подходящите отделения под пода на багажника.

За презентацията е нужен JavaScript.

Предлаганите при въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Туринг двигатели с технология BMW TwinPower Turbo комбинират подобрени динамични характеристики с понижен разход на гориво и нива на емисиите. Бензиновите предложения са двулитров мотор с 4 цилиндъра и 252 к.с. и трилитров редови „шестак“ с 340 к.с. (това е и най-бърият вариант към момента с ускорение до 100 км/ч за 5.1 сек.) Дизелите също са с обем от 2 и 3 литра и съответно 4 и 6 цилиндъра. Малкият мотор е с мощност от 190 к.с., а големият с 265.

Технологиите и асистентите на борда са същите като при седана (виж ТУК).

Снимки: BMW

(Visited 207 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *