Камери за средна скорост на пътя Русе-Бяла и край Ловеч

Нови камери, които да засичат превишена средна скорост ще монтират на два от най-опасните пътни участъци у нас – Русе-Бяла и шосето I-4 край Ловеч.

Това пише „Телеграф“, позовавайки се на информация от Пътна полиция. Вече е започнала процедура по закупуването на модерните устройства и от КАТ предполагат, че в началото на другата година ще заработят.

„Ще бъдат избрани прави участъци, все още обмисляме къде точно, без отбивки и бензиностанции, дълги около 3 километра и с едно и също ограничение. Причината е, че за изграждането на подобна система има специфика. Трябва да е прав път, да няма кръстовища и промяна в организацията, да не се променя позволената скорост“, казват от Пътна полиция.

До броени седмици се очаква да заработят камери за превишена средна скорост на шосето Пловдив-Карлово. На прав участък там ограничението е 90 км/ч, а камерите са разположени на трасе от общо 3 км, което отговаря на всички изисквания.

От година у нас не се следи за превишена средна скорост. Уреди за целта бяха монтирани през 2014 година на магистрала „Люлин“. Двете жълти на цвят камери все още са разположени преди и след третия тунел в посока от София към Перник. „Преди снимаха между 100 и 150 коли на ден с превишена средна скорост, но се развалиха и бе изтекъл договорът за поддръжката им“, признаха от Пътна полиция. До дни ще бъде сключено ново споразумение за ремонт на радарите, те ще бъдат оправени и до няколко месеца се очаква да започнат да ловят бързаците.

Снимки: Интернет

(Visited 7 562 times, 1 visits today)

3 коментара

 • Мен каза:

  Значи задължително спирайте да пикаете и сметките излизат точни 😀

  • Иван Иванов каза:

   Спреш на пътя (или в аварийната) и някой по-тарикат от тебе те прегази.

   • Johnny Johnny Johnny Johnny каза:

    Ти циганин ли си Да кълнеш така бе защо говориш такива неща а и отделно в тази отсечка ще се кара бавно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *