КАТ снима в движение с нови камери в патрулките Kia

Нови супермодерни камери започват да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на „Гражданска отговорност“, издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, пише в днешния си брой в. „Телеграф“. 23-те уреда в момента се тестват и до една-две седмици се очаква вече да засичат нарушенията, казва новият шеф на КАТ комисар Росен Рапчев пред вестника.

Всичките нови устройства са монтирани на патрулките Kia. В левия долен ъгъл под предния номер на всяка от тях има радарен сензор, който разчита регистрацията на автомобила, с който патрулката се разминава. На дисплей в купето униформените разбират веднага дали шофьорът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция. Все още не е ясно дали супермодерните камери ще се засичат от антирадари.

Настоящите камери пък скоро ще започнат да снимат не само за скорост, но и за каране в бус лентата, в аварийната лента на магистралата и за минаване на червен сигнал на светофара. След фотоси от някои от тях вече се издават електронни фишове за липса на „Гражданска отговорност, съобщава комисар Рапчев. Нововъведение е и фактът, че през таблетите, с които полицаите разполагат, вече те разбират не само дали шофьорът има книжка, дали той или колата се издирват, дали има неплатени глоби, но и дали возилото е минало технически преглед.

Комисар Росен Рапчев

До края на годината се очаква нови три системи за средна скорост да започнат да контролират водачите на опасни пътни участъци. „В момента има в тунел на магистрала „Люлин“. Скоро ще заработи на шосето Пловдив – Карлово, а след това на две отсечки от по над 8 км край Микре и на пътя Русе – Бяла“, разясни началникът на Пътна полиция. По думите му това е най-ефективният контрол, защото стационарните и мобилни радари засичат колите на разстояние между 500 и 800 метра.

Снимки: МВР, Интернет

(Visited 18 131 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Сашо каза:

  Дааа негодни кадри скъпа апаратура посредствени резултати това е

 • Георги каза:

  А дали ще снима постоянно или само когато господата полицай решат ? Защото ще е добре да се снимат всички нарушения включително и техните защото редовно и те самите са с превишена скорост и не спазване на правилата!

 • Мая каза:

  Много сме горди с КАТ. Понеже са велики, двама млади човека си отидоха заради каруца,пълна с мангали!!

 • svetoslav vasilev каза:

  palni pedali iizmeti anatema da bade nad vsi4ki katadjii

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *