FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/%D0%9A%D0%90%D0%A2-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%82">

КАТ снима в движение с нови камери в патрулките Kia

Нови супермодерни камери започват да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на „Гражданска отговорност“, издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, пише в днешния си брой в. „Телеграф“. 23-те уреда в момента се тестват и до една-две седмици се очаква вече да засичат нарушенията, казва новият шеф на КАТ комисар Росен Рапчев пред вестника.

Всичките нови устройства са монтирани на патрулките Kia. В левия долен ъгъл под предния номер на всяка от тях има радарен сензор, който разчита регистрацията на автомобила, с който патрулката се разминава. На дисплей в купето униформените разбират веднага дали шофьорът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция. Все още не е ясно дали супермодерните камери ще се засичат от антирадари.

Настоящите камери пък скоро ще започнат да снимат не само за скорост, но и за каране в бус лентата, в аварийната лента на магистралата и за минаване на червен сигнал на светофара. След фотоси от някои от тях вече се издават електронни фишове за липса на „Гражданска отговорност, съобщава комисар Рапчев. Нововъведение е и фактът, че през таблетите, с които полицаите разполагат, вече те разбират не само дали шофьорът има книжка, дали той или колата се издирват, дали има неплатени глоби, но и дали возилото е минало технически преглед.

Комисар Росен Рапчев

До края на годината се очаква нови три системи за средна скорост да започнат да контролират водачите на опасни пътни участъци. „В момента има в тунел на магистрала „Люлин“. Скоро ще заработи на шосето Пловдив – Карлово, а след това на две отсечки от по над 8 км край Микре и на пътя Русе – Бяла“, разясни началникът на Пътна полиция. По думите му това е най-ефективният контрол, защото стационарните и мобилни радари засичат колите на разстояние между 500 и 800 метра.

Снимки: МВР, Интернет

(Visited 12 311 times, 9 visits today)

3 коментара

  • Сашо каза:

    Дааа негодни кадри скъпа апаратура посредствени резултати това е

  • Георги каза:

    А дали ще снима постоянно или само когато господата полицай решат ? Защото ще е добре да се снимат всички нарушения включително и техните защото редовно и те самите са с превишена скорост и не спазване на правилата!

  • Мая каза:

    Много сме горди с КАТ. Понеже са велики, двама млади човека си отидоха заради каруца,пълна с мангали!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *