Индиец поръчал златното Lambo, подлудило Фейсбук

Българското студио Blue point изработва уникалния цвят с фолио

Дийпак Радж със златното си Lambo.

Индийският богаташ Дийпак Радж, който от две години живее в България, предизвика истински фурор по родните улици с златното си Lamborghini Huracan, пише в днешния си брой „Телеграф“.

Причината е, че то прилича на най-скъпата кола в света – специална серия на Lamborghini Aventador с цена 7.5 милиона дола, създадена да отбележи 50-годишнината на марката през 2014 г. Снимки на суперавтомобила, придвижван на репатрак, станаха истински хит в социалните мрежи.

This slideshow requires JavaScript.

Оказа се обаче, че златното Lambo не е оригиналът с космическа цена, за чието боядисване са използвани 25 килограма чисто злато, а е изработено от българския автокозметичен център Blue point във Велико Търново. Huracan, чиято цена започва от 205 хил. долара, е докаран от чужденеца в черен цвят и превръщането му в златен е отнело около седмица, разказа управителят на Blue point Ангел Лалов пред „Телеграф“. Вместо благороден метал е използвано фолио с цвят златен хром, а върху него е поставен втори пласт от прозрачно защитно фолио. „Така даваме 10 г. гаранция на клиента, че фолиото няма да се обели или надраска“, обясни Лалов. Инициалите на собственика са изписани отстрани на колата, включително и на златистите спирачни апарати. Радж е редовен клиент на студиото Blue point, които успели да спечелят доверието му с качествена работа по другите му суперколи. Лалов не пожела да сподели цената за изработката на златното Lambo, но отбеляза, че изобщо не е евтино. Това е първата златна кола, която изработва, а в момента прави и втора – Porsche Panamera, като отказа да разкрие подробности за собственика й.

Италианският звяр с 5.2-литров V10 двигател, достигащ мощност от 610 к.с., далеч не е единственият суперавтомобил в гаража на индиеца, показват негови снимки във „Фейсбук“. Чужденецът, роден в Ню Делхи, развиващ бизнес в София и Враца, се вози още на Rolls Royce, Bentley, Jaguar, няколко спортни мерцедеса, BMW и др. Освен това е запален по летенето и парашутните скокове. Пада си и по столичния нощен живот, като в профила му има немалко снимки от барове и чалготеки, включително и с фолкдивата Камелия.

This slideshow requires JavaScript.

Във фейсбук профила му пише, че е от Дубай, но е завършил училище в Ню Делхи, Индия, и университет в Ирландия. Брат му Йожеш Радж пък учи в Нов български университет. Фирмата му, регистрирана у нас, е с капитал от 100 лв. и е с предмет на дейност търговия, туристически услуги, ресторантьорство, хотелиерство, транспорт, недвижими имоти, реклама, създаване на интернет сайтове и др., показа проверка в търговския регистър.

Снимки: Фейсбук

(Visited 2 959 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *