Има ли изненадани? 5 звезди от EuroNCAP за Volvo S60 и V60

Най-новите Volvo модели – спортният премиум седан S60 и луксозното комби V60 (тест на модела виж ТУК), получиха максимален 5-звезден рейтинг за безопасност на тестовете, проведени от независимата международна организация Euro NCAP. Тези резултати продължават стабилната традиция на Volvo Cars да пуска по пътищата едни от най-безопасните автомобили в света. От компактния хетчбек V40 до големия SUV XC90, всички нови модели на компанията, които в момента са в продажба, са оборудвани с технологии за безопасност с 5-звезден рейтинг.
Тестовете на Euro NCAP през 2018 г. са обновени с най-тежките изпитания в историята на организацията, с още по-високи изисквания към системите за сигурност, включително към системата за разпознаване на велосипедисти с автоматично спиране и асистент за поддържане на лентата. V60 и S60 са сред най-сигурните автомобили, тествани по новите правила на организацията.
S60 и V60 споделят платформата на Volvo Scalable Product Architecture (SPA), както и технологиите за безопасност, познати от новото ХС60 и от топ моделите от серията 90 на марката. Пакетът на Volvo Cars за активна безопасност – City Safety, с технология за автоматично спиране при опасност, е част от стандартното оборудване на всички нови Volvo модели. За първи път в света, при S60 и V60 City Safety включва и автоматично прилагане на спирачките за смекчаване на удари с насрещно движещи се превозни средства.
City Safety
все още е единствената система за безопасност на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.
Новото V60 беше представено по-рано тази година в неговата естествена среда – на алеята пред типична семейна къща в Стокхолм, подчертавайки стабилните традиции на компанията в производството на семейни комби автомобили, но и обръщайки внимание на различните нужди на модерното семейно ежедневие.
Това лято Volvo Cars представи и най-новото поколение спортен седан S60. Динамичният луксозен автомобил S60 е първият Volvo модел, който ще се предлага без дизелов двигател, подчертавайки водещия в автомобилната индустрия ангажимент на компанията за глобална електрификация и дългосрочни планове за бъдеще отвъд традиционните двигатели с вътрешно горене.
S60 е първият Volvo модел, който ще се произвежда в САЩ, в първия американски производствен център на компанията в Чарлстън, Южна Каролина.

Снимки: Volvo

(Visited 1 141 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *