FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Злобни 1200-кубикови скрамблери от Triumph (ВИДЕО)

Triumph представи новия член на семейство Scrambler в две версии – 1200 XC и 1200 XE.

Triumph 1200 Scrambler XC се представя еднакво добре на асфалтови и черни пътища. 1200 Scrambler XE също предлага комфортно пътуване на пътя, но е с по-сериозни офроуд възможности.

Гените на новия Scrambler 1200 могат да бъдат проследени директно назад към началото на 50-те години на миналия век, когато мотоциклетите на Triumph играят основна роля при формирането на Scrambler модификациите. С модели като Bonneville T-120TT, T120C и TR6C Стийв Маккуин и Бъд Екинс са се състезавали в легендарни пустинни състезания като Баха 1000 и други.

През 2006 година с представянето на първия Scrambler от „модерната класическа“ линия от Triumph възраждат този клас мотоциклети, което запали много нови почитатели на Scrambler мотоциклетите на Triumph. Новото поколение на Scrambler 1200 идва с последния двуцилиндров двигател Bonneville с 1200 куб/см работен обем с харизматичното запалване на 270° и мощност от 90 к.с. при 7400 обр и въртящ момент от 111 Нм при 3950 обр. Изпускателната система е в типичния Scrambler стил с извити високо колекторни тръби от цилиндровите глави към двата заглушителя, изработени от неръждаема стомана.

Новото шаси на Scrambler 1200 е разработено съвместно със световния лидер при окачванията Öhlins за постигане на максимално представяне. И двата модела (XC и XE) са оборудвани с Öhlins RSU задно окачване, което при XE разполага с 250 мм ход за по-екстремни офроуд приключения, а при XC ходът на окачването е 200 мм. Новоразработена е и алуминиевата задна вилка, която при 1200 XE е по-дълга. Спирачната система е поверена на Brembo.

Новите Triumph Scrambler 1200 XC и XE са оборудвани с втора генерация TFT инструментален цветен екран. Те имат до шест различни настройки на управление: с Road, Rain, Off-Road, Sport и персонализирани настройки на ABS спирачната система, отзивчивостта на подаване на газ и системата за стабилност и новата шеста Off-Road Pro, при която ABS и системата за стабилност са изключени и се ползват настройките за отзивчивостта на подаване на газ от Off-Road. Оптимизирана е работата на ABS спирачната система и на системата за стабилност в зависимост от наклона в завой. Предлага се стандартно само за Scrambler XE.

Снимки: Triumph

(Visited 957 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *