FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Зарязаните баварци от 94-а били гласени за депутатски

11-те зарязани в благоевградски склад чисто нови BMW Серия 5 от 1994 г. (виж ТУК) са били закупени от бившия шеф на фонд „Земеделие“ Димитър Тадаръков за депутатите в 39-ото НС.

Той обаче не успял да спечели обществената поръчка на времето, защото народните избраници през 2001-2005 г. предпочели марката Mercedes-Benz, пише „Струма“. От статията не става ясно защо колите са закупени през 1994 г. за депутатите, които ще обитават сградата на парламента цели 7 г. по-късно, но се твърди, че са съхранявани в благоевградски склад под строгия контрол на бившия шеф на реанимацията в МБАЛ – Благоевград д-р Александър Германов.

При запитвания на журналисти, анестезиологът обяснявал, че те са лизингови, частна собственост, но за да пусне когото и да било в халето, трябвало да звъни в София „в холдинга“. „А и няма какво да им снимате – те са опаковани”, казвал д-р Германов.

„Струма“ твърди, че BMW-тата са 7, защото 3 от тях са купени през годините. Преди да ги доставят на съхранение в Благоевград, били 10, макар че от разпространените снимки от Център за борба с ръждата, които взривиха „Фейсбук“, ясно се вижда, че колите все още са 11 на брой. Тадаръков намерил празно хале в приватизирания от него Завод за механични конструкции (ЗМК) и там складирал чисто новите баварци от поколение Е34.

„Струма“ пише още, че през 1996 г. ЗМК бил включен в правителствения списък на Жан Виденов за спешна ликвидация заради дълг от 1 млн. дойче марки към „Булгарлизинг”, чийто собственик е Димитър Тадаръков. Веднага щом сложил ръка на апетитното предприятие в Благоевград Тадаръков обявил тоталната му разпродажба, изнесъл машините за скрап и вкарал в халето БМВ-тата.

Снимки: Център за борба с ръждата

(Visited 4 053 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *