Ето го бъдещето на Infiniti

Infiniti представи официално новиата си дизайнерска концепция Q Inspiration Concept.

Автомобилът предлага иновативен VC-Turbo двигател, следващо поколение технологии за автономно шофиране, както и уникален интериор с фокус върху удобството, който подсилва изживяването от шофирането на седана със среден размер.

Представляващ следващата стъпка в дизайна на Infiniti, ектериорът на Q Inspiration Concept има изчистени и прецизни линии, съчетани с динамични и смели пропорции. Това е първата манифестация на новия дизайнерски език на марката свързана с ерата на високотехнологичните силови агрегати. Концептуалният модел се разграничава от класическата форма на седан със своята визия, наподобяваща тази на купе, и издължен силует.

Дизайнът на купето на автомобила е минималистичен, прецизен и изчистен. По този начин интериорът обгръща водача и пътниците в спокойна и комфортна атмосфера. Интелигентно създаденият четирицилиндров VC-Turbo двигател освобождава дизайнерите на Infiniti от ограниченията на традиционната архитектура на силовите агрегати и позволява простор в интериора. Q Inspiration съчетава мощността на бензинов силов агрегат с турбокомпресор с въртящия момент и ефективността на хибриден или дизелов двигател. VC-Turbo постоянно се трансформира и регулира съотношението на компресията, за да оптимизира мощността и разхода на гориво. Това подпомага интелигентното приложение на мощността за по-добър контрол. В ролята си на концептуален седан със среден размер Q Inspiration разгръща други приложения на технологията VC-Turbo в близкото бъдеще.

Новите ProPilot системи облекчават водача от всекидневните стресови ситуации на пътя. ProPilot системите са следващата стъпка в автономното шофиране на Infiniti. Те позволяват на водача да делегира по-натоварващите задачи към автомобила и подсилват възможността му да реагира на опасности. Системите поемат ролята на „втори пилот“ и предоставят на шофьора пълен контрол.

Снимки: Infiniti

(Visited 58 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *