FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-jaguar-i-pace-%D1%81-5-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81">

Електрическият Jaguar I-PACE с 5 звезди за безопасност

Изцяло електрическият Jaguar I-PACE постигна петзвезден рейтинг за безопасност на Euro NCAP, което го утвърждава като един от най-безопасните автомобили на пътя.

Първият изцяло електрически SUV на Jaguar постигна резултат от 91% за защита на възрастни пътници, 81% за защита на деца и 81% при системите за сигурност. Jaguar I-PACE постигна максимален брой точки при страничен удар и при удар със страничен стълб, успявайки да защити всички критични зони на човешкото тяло.

Отличният резултат на електрическия SUV означава, че и трите члена на семейството PACE на Jaguar – E-PACE, F-PACE и I-PACE, имат максималния петзвезден рейтинг за безопасност на Euro NCAP, демонстрирайки ангажираността на Jaguar да създава едни от най-безопасните автомобили в света. Jaguar I-PACE е десетият пореден модел на най-големия британски автомобилен производител, който получава пет звезди за безопасност.

Олекотената алуминиева конструкция на каросерията на Jaguar I-PACE осигурява високи нива на здравина и финес. Акцентите в дизайна на каросерията включват използването за пръв път в индустрията на елементи от преработен алуминий и първото за Jaguar прилагане на топлинна обработка след създаване на формите, за да се увеличи здравината на алуминиевите сплави, използвани в критичните зони при сблъсък.

Jaguar I-PACE съдържа и модерни технологии за безопасност за защита на участниците в движението и на пешеходците. Технологиите включват повдигащ се преден капак и Автономна аварийна спирачка с отчитане на пешеходци и велосипедисти. Jaguar проектира и уникална Звукова предупредителна система за превозно средство (AVAS) за своя пръв електрически автомобил, която предупреждава участниците в движението, когато автомобилът приближава. Звукът може да бъде чут при скорости до 20 km/h и надвишава минимума от 56 dB(A), изискван от предстоящото европейско законодателство. Системата е тествана съвместно с членове на „Кучета-водачи за незрящите“, водещата благотворителна организация в Обединеното кралство, насочена към хората, страдащи от загуба на зрението.

Освен технологиите за безопасност електрическият SUV предлага пълен спектър от модерни системи в помощ на водача като Адаптивен автопилот с подпомагане на кормилното управление, Асистент за следене на мъртвата точка и Помощ при паркиране на 360°.

Снимки: Jaguar

(Visited 929 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *