Електрическият Jaguar I-PACE е кола на 2019-a в Европа

Новият изцяло електрически Jaguar I-PACE беше определен за Европейски автомобил на годината за 2019. Това е първо отличие на марката Jaguar в този конкурс, в който участие вземат 60 автомобилни журналисти от 23 държави. Те оценяват иновация на технологиите, дизайн, представяне на автомобила, ефективност и съотношение на цена-качество.

Новият Jaguar I-PACE отбелязва изключително силен старт на продажбите. До момента над 8000 души са се доверили на модела, като 75% от тях са в Европа. Успешният старт не е изненада, защото според редица автомобилни специалисти никой друг автомобил на пътя не изглежда и не се шофира така, както I-PACE. Благодарение на иновативни инжинерни технологии този автомобил е различен, предлагайки перфектно съчетание от алуминиево купе и електрически задвижваща система. Тази уникална комбинация гарантира спортно присъствие на пътя с практичността на класически SUV автомобил.

От представянето си до момента новият Jaguar I-PACE е спечелил 55 престижни меджудародни награди, сред които Германски, Норвежки и Английски автомобил на годината, Електрическа кола на годината на BBC TopGear, Зелена кола на годината за Китай, и ECOBEST на AUTOBEST.

Новият Jaguar I-PACE беше вече предпремиерно показан в България през есента на миналата година. Основната му премиера пред родна публика се очаква през месец май тази година. Предвид огромния интерес към модела официалният вносител на Jaguar в България Мото-Пфое опитва да договорира допълнителни бройки автомобили от производителя. Първоначално отпуснатите бройки за българският пазар бяха разпродадени за броени дни, след като станаха ясни цените на модела, които стартират от 153 000 лв. с ДДС.

Снимка: Jaguar

(Visited 1 054 times, 1 visits today)

One Comment

  • Иванов каза:

    Интересно, а как така се реши че е по-добър от специалистите, при положение че ужким потребителското мнение е по-важно. Според мен не надминава Тесла по качества, но го надминава доста по цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *