FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Джип изблъска кола от пътя, глобяват пострадалата

Абсурдните катаджии: Трябва да има виновен, изгубила е контрол

Дама шофьор отнесе глоба, след като бе изблъскана от пътя от черен джип на магистрала „Тракия“, съобщи „Нова телевизия“. В час пик в неделя млада жена била зад волана на своят стар Volkswagen Passat в посока София. На 129-и километър черен джип с немска регистрация започнал да й присветва с фаровете, за да му даде път. „Караше бързо – със 160 км/ч поне, а аз бях в дясната лента”, казва жената пред телевизията, криейки лицето си. До нея се вози мъжът й. Докато дамата се движи в ограничението, шофьорът на джипа продължава да светка с фаровете.

Изнервен, че не му дават път, тръгва по аварийната лента, където поднесъл. За да не влезе в канавката, засича пътя на семейството в лекия автомобил. „За да не се ударим завих на ляво. Видях мантинелата. За да не я отнеса, се върнах рязко вдясно”, разказва жената. Секунда по-късно колата излита от пътя и се обръща по таван в канавката.

По чудо семейството не е пострадало и се е разминало само със сериозен уплах. Когато пътните полицаи пристигнали на мястото поискали описание на виновника. Мъжът и жената не успели да дадат такова. Свидетели на инцидента също. Всички знаели само, че ги е засичал черен джип с немска регистрация. „Обясниха ми, че трябва да ми напишат акт, защото трябва да има виновен водач. Тъй като няма друга кола, аз съм този виновен шофьор”, обясни потърпевшата.

От Пътна полиция са започнали да издирват джипа, избутал семейството, но предполагат, че вече е в чужбина.

Снимки: Нова ТВ

(Visited 3 152 times, 1 visits today)

9 коментара

 • Йордан Пинтев каза:

  И какво точно ви очудва? Преди няколко месеца джип засече и удари колата на дъщеря ми при изпреварване в София. Пристигналите на място полицаи принудили дъщеря ми да напише в двустранен протокол че е виновна, иначе щели да и напишат акт! Джипа е тръгнал да изпревари колата в тясна улица, насреща му идва кола и за да не се удари челно в нссрещната кола, натиска с задницата колата на дъщеря ми в бордюра…

 • ГОЦИО каза:

  В СЛУЧАЙ ЧЕ АЗ БЛЪСНА КОЛА И ТЯ ИЗЛЕТИ ОТ ПЪТЯ И УБИЯ 2-3-4 ДУШИ ПАК ЛИ ЩЕ Е ТЯХНА ВИНАТА ? ЗАЩОТО АЗ СЪМ ИЗБЯГАЛ ПРИМЕРНО ? ШИБАНИ ЗАКОНИ

 • Ванчо Кисето каза:

  Затова трябва да се УЗАКОНЯТ и да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВИДЕО РЕГИСТРАТОРИТЕ! Един на предния прозорец и един на задния. Доста неща ще се изяснят, и няма да има подобни случаи.
  Всичко останало е компромис. И всеки си гледа неговата страна. Полицая няма как да докаже, че е имало друга кола, затова коли и беси този дето е там.
  Ако има регистратор има как да се докаже и да се накаже извършителя, дори да е извън граница вече.

 • Убавеца на селото каза:

  Е.ах таа скапана държава

 • Ивански каза:

  Моите съжаления за материалните и морални щети към дамата, но от написаното горе по скоро дамата е изгубила контрол над управлението на автомобила. Винаги е по-лесно да се търси вината в някой друг.

  • Тони каза:

   До Иван : Не може да кажеш, че дамата е изгубила контрол.Не знаем какво е станало точно. Ами ако не е мръднала и онзи се забие от страната на мъжа й ? Можеше да убие и двамата. Преди 2 месеца майка ми от главен път дава десен мигач и тръгва да влиза в паркига пред блока ни. Един малоумник с мотор … въпреки мигача решава да мине и то не от ляво, а от дясно на колата (от моята страна, защото тя караше). Тя го видя в последния момент и нави ляв, при което за малко не удари колата отсреща. Това не е губене на контрол колега, а инстинкт за спасяване на нечий живот. Ако не беше реагирала инстиктивно, мотористът щеше да се забие отпред вдясно на колата или в моята врата, най ветроятно щеше или да е мъртъв или почупен, а говедото дори и не спря, след като мина !

   • Тони каза:

    в допулнение – Затова трябва като имаш каско или ГО да имаш и видеорегистратор, който да е поне помощно доказателство и ако някой има регистратор с 2 камери и стабилизатор – да предлага

   • Ивански каза:

    С едно съм съгласен, че не знаем какво точно е станало! От прочетеното горе дамата се е движила със разрешената скорост в дясната лента. Какво се очаква да направи и накаде да се премести ако някой и пресветва отзад не е ясно. Второ: според думите и “джипът” се е движил със скорост поне 160км/ч, преценката и е субективна. Това би означавало разлика в скоростта поне 30км/ч, при която така нареченото засичане при изпреварването е по скоро психологически ефект при неопитни водачи отколкото реална опасност. Още нещо при такава разлика в скоростта при скорости доста над 100км/ч, е по добре да побутне джипката, отколкото да прави други доста по-рискови маневри. Следва ряко завиване на ляво, при което госпожата вижда лявата мантинела, уплахата става още по-голяма, рязко завиване надясно, контролът е вече тотално изгубен и както се казва “когато колата се обърне – пътища много”. Това разбира се е лично мое виждане, изградено единствено и само върху горната статия. И още нещо: съпругът е бил на дясната седалка но нито той нито дамата могат да кажат марка или модел, единственото което твърдят е черен и голям, но са забелязали че е с немска регистрация. Повече от 50% от джиповете по пътищата са черни и големи. Между другото е по вероятно да видят цифрите и буквите, или поне част от тях, отколкото да прочетат малкото, д, е, ф или каквото и да е там на синята лента.. Не ме разбирайте погрешно, не оправдавам нарушаването на правилата за движение, но смятам че много пъти катастрфите се причиняват от водачи които имат малко опит или неадекватни реакции, въпреки че те принципно спазват правилата.

 • Тони каза:

  Карам си аз по магистралата Бургас – София със скорост 140 зад колона автомобили. На 151км, един Сеат ни разминава през аварийната, след това влиза в дясната лента и продължава. След това пак аварийна и изчезва напред. С риск да направя някоя глупост, присветнах на водачите пред мен, които ми дадоха път след малко и настигнах Сеата. Карах с около 210, за да го настигна и успях, защото беше попаднал в колона. След това карах зад него със скорос 190км и в същото време звъня на 112. Съобщавам им, че пред мен има Сеат с номер ХХ ХХХХ ХХ тъмен на цвят и на кой километър съм и първо взеха да ме питат какво тълно… тмно бордо ли бил или тъмно синьо. Касзвам им черен цвят и какво прави. Държи се неадекватно, задминава от дясно и през азварийното, кара с висока скорост и от 112 ме препращат към местното РПУ, от където 2 минути не вдигат. След това пак ми вдига милата жена от 112 и след още 2 минути глупости ми каза. “Предаваме сигнала” и ги питам какво ще стане сега като приехте сигнала и те “Мии ще предадем и ще видим. Това е, което можем да направим” . Аз намалих скоростта и си карах нормално, по пътя видях на 3 места патрулки и нито една не го беше спряла … После защо има такива, които си правят каквото си искат. Те един пиклив сеат не спряха пък ще спрат джип. Мишоци !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *