Градски електромобил без нужда от книжка от Citroen (ВИДЕО)

Citroen ще представи на Автомобилен салон Женева 2019 градският електромобил Ami One Concept. Той поставя дигиталните технологии в центъра на едно ново преживяване за градска мобилност, твърдят от компанията.

Концептуалният модел разкрива визията на Citroën за свободно движение в града #LibertyElectriCityMobility. Нейният основен акцент е, че може да се използва от всеки, т. е. Ami One Concept може да се управлява без шофьорска книжка. На потребителя се предлага изцяло нов подход за ползване на продукта от 5 минути до 5 години, който включва споделено използване, наем или покупкаТова става посредством мобилно приложение, което дава достъп до широка гама услуги и улеснява всяко пътуване.

Citroën разработва Ami One Concept като алтернатива на обществения транспорт (автобуси, трамваи, метро) и на останалите индивидуални средства за транспортиране на две колела (колела, скутери). Супер компактен (дължина 2.50 м метра), с две места, концептуалният модел осигурява забележителна пъргавина в градската среда. Ami One Concept се отличава със своя модерен стил, а затвореното купе е огромно предимство в лошото време. Архитектурата и дизайнът му поставят на първо място практичността и предлагат на потребителите изцяло ново преживяване. Моделът може да се управлява от лица над 16 годишна възраст (в някои Европейски страни възрастта може да е друга, в зависимост от законодателството).

Моделът се вписва в движението перфектно: достига скорост от 45 км/ч при нулеви емисии CO2. С пробег от 100 км, Ami One Concept може да направи множество пътувания в града. Литиево-йонната му батерия е разположена в пода и се зарежда с кабел. Зареждането става за 2 часа в Wallbox или обществена станция. Ami One Concept може да се зарежда и в конвенционална домашна мрежа с кабел-удължител.

Снимки: Citroen

(Visited 1 322 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *