FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/%D0%91%D0%B5%D0%B7-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5">

Без книжка при болно сърце

По-строг контрол за водачи с диабет и след инсулт

Шофьорите с болести на сърцето ще бъдат следени изкъсо от специалистите, които издават медицинско свидетелство на шофьорите, пише „Телеграф“. Това става ясно от промените в наредбата на здравното министерство, която определя изискванията към водачите. Според новите правила се забранява шофирането на хора, които имат аневризма на аортата над 55 мм. Досега тя не трябваше да е над 5 сантиметра. Книжка няма да се дава и за болест на сърдечната клапа или аортна стеноза. Затягат се още правилата за хората, прекарали инсулт. Медицинската комисия ще преценява индивидуално всеки отделен случай. Вродената кардиопатия, заболявания на сърдечния мускул след инфекция ще изискват индивидуална преценка на лекарите в зависимост от състоянието на пациентите.

Нов момент има и при изискванията за болните с диабет. И досега комисиите преценяваха индивидуално състоянието на всеки пациент, който се лекува с инсулин и други антидиабетни средства. На медицинските прегледи се преценява броят на усложненията и тяхната тежест. Сега специалистите ще следят състоянието на водачи с трудно компенсиран захарен диабет, протичащ с хипоглекимии.

Индивидуалната преценка за хора с високо кръвно остава. Медицинско вече ще се дава при резистентна артериална хипертония с кръвно налягане III степен. При него кръвното е със стойности над 180/110.

Снимки: Интернет

(Visited 71 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *